Ergon
gebruiksvriendelijke fietsonderdelen en –componenten

Ergonomische wielersportproducten van Ergon
Bij de fietsfirma Ergon is de naam veelzeggend, want Ergon staat als afkorting voor het woord ergonomie. Zo merk je bij de producten van Ergon, zoals zadels, handvatten, rugzakken, reflectoren, handschoenen en pedalen, dat de gebruiksvriendelijkheid op de voorgrond staat. Belangrijk: de goede verwerking, de efficiëntie en ook het ontzien van gewrichten en spieren. Want tijdens het fietsen, vooral bij lange afstanden, kunnen vele complicaties optreden. Lang zitten op een fietszadel kan rugpijn veroorzaken, polsen kunnen pijn doen als fietshandschoenen niet ergonomisch zijn gesneden en verwerkt. Het onderzoek naar het juiste materiaal en de juiste techniek is de basis voor de fietsproducten van Ergon. Pas door intensief onderzoek en nauwkeurige waarnemingen ontstaan onderdelen die samen een perfect rijgevoel mogelijk maken.

Wielerproducten van Ergon – getest door prof teams
De producten van Ergon worden door professionele wielerteams getest. Op hun performance in de internationale top, voor prof renner en voor ontspannen dagelijks ritjes. Voor mountainbike of racefiets, voor teamsporters of individualisten, voor professionele sporters of dagelijks rijders: Ergon biedt voor al een assortiment dat overal door de techniek overtuigt. Het doel bij het onderzoek en de ontwikkeling van Ergon is de perfectie – en de gelukkige en succesvolle renner. Daarvoor ontwikkelt Ergon fietszadels, handvatten handschoenen, rugzakken en andere fietsproducten. Telkens met het doel de optimale vorm en een goed resultaat te behalen.

Fietscomponenten van Ergon – kennis van de profs voor optimale bikeperformances
Ergon maakt bij alle ontwikkeling voor de fietsindustrie gebruik van specialisten. Telkens zijn er professionals die Ergon fietsproducten verder verbeteren: industrieel designers, sportmedici, wielrenners, sportwetenschappers, ingenieurs, bike experts, allemaal professionals in ergonomie. Alle tezamen onderzoeken en ontwikkelen het Ergon fiets equipment.