•  50,000 artikelen direct op voorraad
 •  Gratis retourneren
 •  Individueel advies bij aankoop van een fiets
 •  1 maand recht op retournering
 •  Fietsmontage in Duitsland
Duurzaamheidscode

Duurzaamheidscode

Onze visie en missie voor groen ondernemen

De fiets helpt mee om onze maatschappij geschikt te maken voor de toekomst. Door ons engagement voor mobiliteit en milieu, onze terughoudende inzet van materialen en grondstoffen en onze verantwoordelijke en faire omgang met handel en mensen wil ROSE dit positieve effect verhogen. De duurzaamheidscode van ROSE verplicht alle medewerkers zich aan de in deze code gedefinieerde visies, doelen en missies te houden en deze in praktijk te brengen.

Ziele@2x

Onze doelen

De fiets moet voortbewegingsmiddel nummer één worden in de lokale mobiliteit. Duitsland moet een fiets-forenzenland worden.

In 2025 is ROSE in al zijn activiteiten klimaatneutraal. In 2018 lag onze CO2-uitstoot nog bij 2815 ton. Het is ons doel deze uitstoot tot eind 2022 actief en door compenserende maatregelen naar minder dan 1500 ton te brengen en drie jaar later uitstootvrij te zijn.

 • Klimaatneutraal in 2025
  Klimaatneutraal in 2025

  Het is ons doel eind 2025 volledig uitstootvrij te zijn.

 • 90% recyclingmateriaal
  90% recyclingmateriaal

  We zullen eind 2022 minimaal voor 90% aan recyclingmateriaal in de verpakking van onze producten gebruiken.

 • Meer digitaal. Minder kilometers.
  Meer digitaal. Minder kilometers.

  Vergaderingen met partners en leveranciers moeten meer online plaatsvinden om onnodige zakenreizen te vermijden.

 • Hernieuwbare energie
  Hernieuwbare energie

  Het is ons doel met zonnecollectoren meer stroom te produceren dan dat we verbruiken.

5 missies

Zo bereiken wij onze doelen

klimaschonende-mobilitaet@2x

1.

Mobiliteit met respect voor het klimaat

ROSE is met zijn assortiment een voorloper op het gebied van duurzame mobiliteit. We zullen onze CO2-uitstoot reduceren en met ons kernproduct, de fiets, ook voor andere bedrijven oplossingen ontwikkelen om duurzamer en met meer respect voor het klimaat te ondernemen.

nachhaltige_materialien@2x

2.

Duurzame materialen

In ons assortiment zullen we fietsproducten met een lange levensduur aanbieden met een zo hoog mogelijke ecobalans. Deze bestaan uit duurzame, gerecyclede of recyclebare materialen.

energiearmer-transport@2x

3.

Energiearme handel & transport

Onze product- en verzendverpakking worden zo energiearm mogelijk geproduceerd van gerecyclede, recyclebare en opnieuw groeiende grondstoffen. Afval wordt zoveel mogelijk vermeden, zonder daarbij de uit kwaliteitsgronden geldende eisen uit het oog te verliezen. De verzendverpakkingen worden bovendien wat omvang betreft zo optimaal mogelijk vormgegeven, om leeg volume te vermijden. Bovendien zullen wij samen met onze fabrikanten en leveranciers oplossingen ontwikkelen om het verpakkings- en verzendmateriaal bij de aanlevering van goederen te reduceren.

soziale-verantwortung@2x

4.

Sociale verantwoording & faire arbeidsvoorwaarden

ROSE wil een verantwoordelijke werkgever zijn. Daarbij hoort ook dat we ons inzetten voor de attractiviteit van onze vestigingen, vooral die van het hoofdkantoor in Bocholt. Tegelijkertijd motiveren wij onze leveranciers en partners om ook te zorgen voor faire arbeidsvoorwaarden en hun medewerkers te beschermen en te ondersteunen - en dat zonder een wereldverbeterbende of moreel superieure houding aan te nemen. Arbeidsomstandigheden en een gelijkberechtiging zijn in ons handelen van groot belang. We respecteren dat we bij deze vraagstukken rekening moeten houden met culturele en regionale verschillen. Wij deinzen er echter niet voor terug deze omgang waar nodig aan te spreken.

umweltfreundliche-produktion@2x

5.

Milieuvriendelijke productie & werkplaatsen

Een hulpbronnenefficiënte, digitale en biodiverse infrastructuur en een daarbij passende instelling van de medewerkers maakt het ROSE mogelijk de CO2-uitstoot enorm in te perken. WIj werken allemaal actief aan de doorontwikkeling van onze missie en ondersteunen elkaar wederzijds om het gezamenlijke doel van klimaatneutraliteit in 2025 te bereiken.