Over ons

Wij motiveren mensen al sinds 1907 om op de fiets te stappen

ROSE Bikes deelt al meer dan 110 jaar jouw passie voor de fiets. Onze drijfveren zijn de drang naar innovatie, medewerkers die van hun werk houden en een onbetaalbare schat aan ervaring. Zowel online als offline staan wij voor expertise op het gebied van fietsen, lifestyle, design en high-end technologie, maar ook en vooral voor wat ons allemaal verbindt: de liefde voor de fiets!

UeberUns Bilder 1 WoWirHerkommen jpg

Waar we vandaan komen

Een overzicht van de geschiedenis van ROSE

Wij zijn ooit klein begonnen en zijn constant op zoek geweest naar mogelijkheden om te expanderen en onze expertise te vergroten. Van detailhandel via postorderbedrijf en eigen producent tot digitale pionier. Aan het eind van jaren '90 ging de eerste ROSE Bikes webshop online en sinds 2005 vind je in Bocholt de BIKETOWN. Ons store-netwerk is sindsdien verder uitgebreid en tot op de dag van vandaag zijn we op alle gebieden blijven groeien. Elke afzonderlijke stap heeft bijdragen aan dat wat we vandaag zijn: een groeiend omnichannel bedrijf en een gepassioneerd fietsenmerk.

 • Oprichting
  Oprichting

  als kleine fietsenwinkel van Heinrich Rose. Zijn zoon neemt het over in 1932 en verkoopt ’s zomers fietsen en ’s winters naaimachines.

 • De eerste catalogus
  De eerste catalogus

  Erwin Rose (3e generatie) importeert in de jaren ‘80 als een van de eerste Europeanen fietsen uit Japan.

 • Red Bull
  Red Bull

  Erwin Rose breidt het bedrijf uit, laat nieuwe magazijnen bouwen en introduceert het Canadese fietsenmerk Red Bull in Duitsland.

 • ROSE Bikes
  ROSE Bikes

  Erwin Rose, Stefanie Rose en Thorsten Heckrath-Rose zetten een grote stap en brengen fietsen onder het eigen merk ROSE op de markt.

UeberUns wer wir sind jpg

Wie we zijn

Het sleutelwoord is veelzijdigheid:

onze trouwe klanten, medewerkers en de campagnes die zij bedenken, zijn net zo divers als ons aanbod aan fietsen, onderdelen en accessoires. We noemen onszelf niet alleen een grote familie, maar handelen dienovereenkomstig en krijgen elke dag nieuwe leden. Met 480 collega's en de aanhoudende groei lukt het ons de charme van een regionaal familiebedrijf te behouden. Dat onderscheidt ons en bepaalt onze keuzes en handelingen.

We hebben jouw toestemming nodig om het aanbod van YouTube weer te geven.

Wij maken gebruik van een service van een andere aanbieder om het aanbod van bijvoorbeeld YouTube weer te geven. Deze service kan gegevens over je activiteiten verzamelen. Lees de details en ga akkoord met het gebruik van deze service om de inhoud te kunnen bekijken.

UeberUns Bilder 3 Thorstens Zitat jpg

"ROSE Bikes betekent voor onze werknemers niet alleen werk. Ik merk elke dag hoe hun hart klopt voor de fiets. Velen verbinden beroep en vrije tijd. En dat doe ik ook. Dat tref je zo lang niet overal aan."

Thorsten Heckrath-Rose, algemeen directeur ROSE Bikes

UeberUns Bilder 4 UNSEREPHILOSOPHIE jpg

Onze filosofie

ROSE Bikes motiveert mensen op de fiets te stappen

Dat is ons hoofddoel dat wij al sinds 1907 nastreven. Elke maatregel die ons dichter bij dit doel brengt, wordt door onze bedrijfswaarden ondersteund. ROSE Bikes is regionaal, innovatief, gepassioneerd en inspirerend. Wij houden van sport, onze klanten en medewerkers staan altijd centraal en wij hechten veel belang aan duurzaam ondernemen. Samen met onze trouwe community willen we een ommekeer in het verkeer bewerkstelligen en de fiets promoten voor woon-werkverkeer.

UeberUns Bilder 5 Unser Versprechen jpg

Onze belofte

Er is voor iedereen de perfecte fiets

Dat willen wij bewijzen met ons grote, veelzijdige assortiment. Wij beloven onze uiterste best te doen voor jou de juiste fiets te vinden, built & engineered in Bocholt, die overtuigt met de hoogste kwaliteit en 100 % voldoet aan jouw eisen op het gebied van design en techniek. We garanderen eveneens de beste service en een unieke prijs-kwaliteitverhouding.