Wettelijke aanwijzingen


Inhoudsopgave
  1. Mededeling omtrent het inleveren van lege batterijen en accu’s
  2. Mededeling omtrent het inleveren van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur
  3. Informatieplicht over het recycleringspercentage overeenkomstig § 15 (3) van de batterijwet (Batteriegesetz/BattG)
  4. Gegevensbeschermingen

I. Mededeling omtrent het inleveren van lege batterijen en accu’s

Als verkoper van batterijen en accu‘s zijn wij als handelaar verplicht jou als consument op het volgende te wijzen: Je bent verplicht batterijen en accu‘s na gebruik in te leveren. Je kunt je gebruikte batterijen en accu’s bij een lokaal inzamelingspunt of in een lokale winkel inleveren. Batterijen die schadelijke stoffen bevatten, herken je aan het icoon met een doorgestreepte container en het chemische symbool (Cd, Hg of Pb) dat de schadelijkheid van het zware metaal aangeeft. Gebruikte batterijen kun je ook bij ons inleveren:

ROSE Bikes GmbH
Logistikzentrum
Isselburger Str. 17
46395 Bocholt
Duitsland

Het inleveren van batterijen en accu’s is alleen mogelijk als het om batterijen en accu’s gaat die wij verkopen of verkocht hebben en als het gaat om hoeveelheden die gebruikelijk zijn voor een huishouden.II. Mededeling omtrent het inleveren van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur

Als verkoper van elektrische en elektronische apparatuur zijn wij als handelaar verplicht jou als consument op het volgende te wijzen: je bent verplicht afgedankte elektrische en elektronische apparatuur in te leveren. Je kunt je gebruikte batterijen en accu’s bij een lokaal inzamelingspunt of in een lokale winkel inleveren.


Afgedankte apparaten kun je ook bij ons inleveren:

ROSE Bikes GmbH
Logistikzentrum
Isselburger Str. 17
46395 Bocholt
Duitsland

Het inleveren van oude elektrische apparaten is alleen mogelijk als het om elektrische apparaten gaat die wij verkopen of verkocht hebben en als het gaat om hoeveelheden die gebruikelijk zijn voor een huishouden.

III. Informatieplicht over het recycleringspercentage overeenkomstig § 15 (3) van de batterijwet (Batteriegesetz/BattG)

Verder voldoen wij aan de publicatieverplichtingen overeenkomstig § 15 (3) BattG door te verwijzen naar de jaarlijkse statistische mededeling van de door GRS eMobility vastgestelde waarden voor het voorgaande jaar: https://www.grs-batterien.de/hersteller-und-vertreiber/industriebatterien/grs-emobility/

IV. Gegevensbeschermingen

Op elektrische en elektronische apparaten staan vaak gevoelige persoonlijke gegevens opgeslagen. Dat geldt vooral voor apparaten voor informatie- en telecommunicatietechniek zoals computers en smartphones. Let er bij zulke apparaten op dat de consument zelf verantwoordelijk is voor het verwijderen van de gegevens op apparaten die ingeleverd worden.