Fietsondergoed

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

169 zoekresultaten

Fietsondergoed voor op de racefiets, MTB of trekkingbike

Een perfecte zittende base layer is van groot belang voor elke wieleroutfit. De tijd van fijn rib ondergoed is voorbij. In plaats daarvan wordt functioneel ondergoed steeds populairder. En dat heeft een goede reden! Want deze functionele kleding vormt de ideale basis voor een perfecte sportoutfit. Hoe goed of duur jouw fietsjack of jouw fietsjersey ook is - als de eerste laag niet klopt, functioneren de layers niet. Om niet aan ademend vermogen in te hoeven leveren, hoort het juiste fietsondergoed derhalve bij de basisuitrusting.

Om het juiste fietsondergoed te kunnen vinden, hebben we deze koopgids voor jou samengesteld. Hier lees je alles over de het thema fietsondergoed op de fiets en waarop je bij aankoop van ondergoed voor op de fiets moet letten.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan wielerondergoed voor dames en heren, fietshemden, fietsonderbroeken, en sport-bh‘s in alle standaard maten, kleuren en prijsklasses en van bekende merken zoals ROSE, CRAFT, GORE WEAR, Odlo, Uyn, X-Bionic enz.


Waarvoor heb ik fietsondergoed nodig?

Klassiek katoen is bij sportieve activiteiten niet als base layer aan te bevelen. Het neemt vocht op en houdt het vast. Het transport naar buiten vindt nauwelijks plaats. Het volgezogen materiaal voelt zich klam aan de huid aan. Bovendien ontstaat een zogenaamd ‘windchill‘-effect waardoor de kou noch intensiever aanvoelt. Je loopt het gevaar onderkoeld te raken.

Hoogwaardig, functioneel ondergoed is vergeleken met klassiek katoen wezenlijk meer ademend. De structuur van het functionele materiaal (bijv. polyamide, polyester of polypropyleen) zorgt ervoor dat het materiaal overvloedig vocht snel kan opnemen. Zo wordt overtollig vocht naar buiten gevoerd waar het kan verdampen. De huid blijft op die manier aangenaam droog.


Fietshemden - ook in de zomer een must-have!

In de winter dient een hoogwaardig onderhemd als extra laag om jou warm te houden. Maar ook in de zomer kan een onderhemd een uitstekende aanvulling zijn. Het transporteert overtollig vocht en warmte snel naar buiten en houdt jou ze telkens aangenaam droog en koel. Een fietshemd behoort daarom tot de basisuitrusting - of het nu zomer of winter is.

Hier vind je een grote keuze aan ademende hemden met korte mouwen, singlets voor dames, heren en kinderen evenals warme thermo-onderhemden met lange mouwen voor de winter.


Fietsonderbroek - onmisbaar op de fiets

Een sportief zadel op de fiets zit niet net zo comfortabel als een sofa. Om de nodige irritaties te voorkomen, is het aan te bevelen te rijden met een broekzeem. Deze dempt oneffenheden van de straat en trails en zorgt voor nog langduriger rijplezier. Als een fietsbroek of MTB-short niet over een geïntegreerde broekzeem beschikt, kun je ze combineren met een fietsbroek met zeem. Een onverslaanbare combinatie voor nog meer comfort op de fiets.

Hier vind je een grote keuze aan binnenbroeken met en zonder geïntegreerde broekzeem voor dames, heren en kinderen evenals ademende heren boxer shorts en dames panties zonder broekzeem.


Sportbeha‘s voor wielrensters

Dames opgepast! Bij het joggen is een sport-bh niet weg te denken. Maar ook op de fiets mag een sport-beha niet ontbreken. Door zijn support ondersteunt een goed passende sport-bh het bindweefsel van de borst. In ons koopgids leggen we gedetailleerd uit waarop je bij aankoop van een sport-BH moet letten en hoe je de juiste maat bepaalt.

Hier vind je onze sport-bh‘s met licht, gemiddelde en stevige ondersteuning.


Met dit fietsondergoed ben je optimaal voor elke tocht uitgerust. Schaf nu jouw base layer voor maximale performance op de fiets aan! Als je nog vragen hebt of meer advies over fietsondergoed nodig hebt, kun je altijd contact met onze competente medewerkers opnemen. We helpen je graag verder.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan wielerondergoed voor dames en heren, fietshemden, fietsonderbroeken, en sport-bh‘s in alle standaard maten, kleuren en prijsklasses en van bekende merken zoals ROSE, CRAFT, GORE WEAR, Odlo, Uyn, X-Bionic enz.