• Sorteren:
  • meer filters minder filters

99 zoekresultaten

Fietshemden voor op de racefiets, MTB en trekkingbike

Het outfit kan alleen zo goed als de eerste laag. Een functioneel hemd is daarom onmisbaar. Het zorgt voor een optimaal vochtmanagement, werkt samen met de jersey of jas en houdt je prettig droog. Speciaal voor de winter ontwikkelde thermohemden isoleren tegen de koud en beschermen je tegen de koude rijwind. Lichte zomerhemden overtuigen vooral met veel ademend vermogen voor een constante ventilatie bij sportieve activiteiten. Welk hemd voor jou het juiste is, leggen we uit in deze koopgids. Hier lees je alles over de verschillende fietshemden, materialen en waarop je moet letten als je een hemd koopt.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan hoogwaardige thermo-onderhemden voor de winter en ademende onderhemden voor de zomer. Er zijn hemden met lange en korte mouwen evenals mouwloze hemden voor dames, heren en kinderen in alle standaard maten, kleuren en prijsklasses en van bekende merken zoals ROSE, assos, Craft, Löffler, GORE WEAR, Odlo, UYN, X-Bionic enz. Bekijk het aanbod in de ROSE webshop!


Waar heb ik een fietshemd voor nodig?

Man of vrouw, racefiets, MTB of trekkingbike: een fietsonderhemd is een belangrijk bestanddeel van de wielerkleding. In de winter houdt het je warm en droog door de kou-isolerende materiaal. In de zomer neemt het overvloedige warmte en vocht op en voert het af alwaar het kan verdampen, zodat jij op hete dagen koel en droog blijft.

Fietsonderhemden vormen de ideale eerste laag voor een functioneel wieleroutfit. Een goed voorbeeld voor hoe belangrijk een goed hemd als eerste laag is, is het klassieke fijn rip onderhemd met licht profiel tijdens een zomerse trekkingtocht. Het katoen neemt het vocht op dat tijdens het zweten ontstaat en houdt het vast. Het shirt zuigt zich vol. Ook de beste jersey of de beste jas brengt als tweede laag niks omdat het zoveel vocht in een keer niet kan transporteren. In plaats daarvan is een functioneel hemd de betere keus: hier wordt vocht constant en gelijkmatig aan de volgende laag doorgegeven. Zo functioneren de lagen optimaal en garanderen ze het beste ademende vermogen.


Thermohemden voor de winter

Vooral in de winter is een thermo-onderhemd is aangename extra laag. Veel merken hebben hemden ontwikkeld die jou met functioneel materiaal warm en droog houden.

Anders dan bij katoen, dat bij fijn rip ondergoed wordt gebruikt, zijn sporthemden gemaakt van functionele materialen zoals polyester, polyamide of polypropyleen. De structuur van het materiaal zorgt ervoor dat het materiaal vocht van de huid opneemt en daar buiten afvoert. Katoen neemt vocht goed op, maar houdt het ook vast i.p.v. het af te voeren. Zo heb je een klam gevoel op de huid en door het natte materiaal voelt de kou noch intensiever. De functionele garens van thermohemden zijn kou-isolerend en houden warmte langer vast. Sporthemden bestaan soms ook uit een mix van functioneel materiaal en natuurlijk materiaal zoals merinowol. Merione staat bekend om het draagcomfort en overtuigt met een goede vochtafvoer. Veel merken gebruiken bovendien antibacteriële garens of zilverdraad zoals meryl skinlife die geurtjes langdurig tegengaan.

Extra bescherming op koude dagen bieden die winddichte hemden met een GORE WINDSTOPPER insert. Dit is een zogenoemde membraan die bijvoorbeeld rondom de borst is geplaatst. Een membraan is dunne kunststof laag die in het materiaal is verwerkt en zo het binnendringen van de wind verhindert. Door microscopisch kleine perforaties in de kunststoflaag kan waterdamp, dat door zweten ontstaat, echter ongehinderd naar buiten verdampen. Zo bieden onderhemden met een winddichte WINDSTOPPER insert effectieve bescherming tegen de koude rijwind en houden ze je warm en droog.

Ons assortiment bevat talrijke fietsonderhemden van thermomateriaal. Ze zijn er met verschillende mouwlengtes, zowel kort als lang. Er zijn ook hemden met een staand halsboordje en korte ritssluiting (ook crewneck genoemd). Zo wordt extra bescherming tegen de kou geboden.


Ademende onderhemden voor de zomer

Hoewel het misschien niet voor de hand ligt, behoort een hoogwaardig fietshemd ook in de zomer tot de basisuitrusting.

Anders dan de thermohemden zijn de zomerse hemden van functioneel materiaal dat vooral ademend is en ook op warme dagen voor veel draagcomfort zorgt. De functionele garens nemen het vocht op dat tijdens het zweten ontstaat en voeren het naar buiten af. Zo houdt een licht hemd je droog en koel. Mesh-inserts op lichaamsdelen die veel zweet produceren zorgen voor een nog betere ventilatie en verhinderen oververhitting. Veel merken gebruiken bovendien antibacteriële garens of zilverdraad zoals meryl skinlife die geurtjes langdurig tegengaan.

Ze zijn er met verschillende mouwlengtes - zowel kort als lang. Onderhemden met lange mouwen zijn niet geschikt voor de zomer.


Seamless, platte nanden, rondgebreid enz.

Voor bijzonder veel draagcomfort is het bij de keuze voor jouw hemd raadzaam op de naden te letten. Veel merken hebben bij hun ondergoed zogenaamde platte naden (ook Flatlock naden genoemd), waarbij het materiaal plat is genaaid en zo minder wrijving op de huid ontstaat.

Een bijzonder highlight is bovendien het zogenaamde ‘seamless‘ fietsondergoed dat is ontstaan doordat het materiaal rondgebreid is. Breimachines die in een kring staan opgesteld verwerken de garens tot een buisvormig product. De naden aan de zijkanten vallen zo weg evenals de naden die bij de aanwezigheid van bepaalde functiezone‘s kunnen ontstaan. Alleen voor de bevestiging van de mouwen, de kraag en andere features zijn naden nodig. Het gereduceerde aantal naden van rondgebreide kleding zorgt voor een prettig draagcomfort.


Hoe moet een hemd als base layer zitten?

Zodat de functionaliteit van het hemd tot zijn recht komt, moet de base layer strak zitten zonder jouw bewegingsvrijheid in te perken of af te knellen. Door het directe contact met de huid kan het hemd het overvloedige vocht optimaal opnemen en aan de volgende laag doorgeven. Alleen zo is de volledige functionaliteit gewaarborgd.


Met deze praktische tips zou je het juiste onderhemd als base layer moeten kunnen vinden. Aarzel niet om met onze competente medewerkers contact op te nemen als je vragen hebt of meer advies nodig hebt. We helpen je graag verder.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan hoogwaardige thermo-onderhemden voor de winter en ademende onderhemden voor de zomer. Er zijn hemden met lange en korte mouwen evenals mouwloze hemden voor dames, heren en kinderen in alle standaard maten, kleuren en prijsklasses en van bekende merken zoals ROSE, Craft, Löffler, GORE WEAR, Odlo, UYN, X-Bionic enz. Bekijk het aanbod in de ROSE webshop!