Fietsonderbroeken

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

65 zoekresultaten

Fietsonderbroeken voor op de racefiets, MTB of trekkingbike

Een perfecte zittende base layer is van groot belang ovor elke wieleroutfit. Vooral een goed passende fietsonderbroek speelt een belangrijke rol. Maar er is zoveel keuze. Ademende boxershorts, langer thermo-onderbroeken met geïntegreerde gel-voeringen... Dan is het wel eens lastig het overzicht te behouden. Zodat jij sowieso de juiste binnenbroek vindt, bieden we hier een koopgids aan met alle belangrijke vragen en thema‘s. Van de optimale pasvorm via features voor zomer- en winterondergoed tot het verschil tussen gel- en schuimstof-broekzemen: wij brengen licht in het donker.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan passende fietsbroeken voor dames, heren en kinderen in alle standaard maten en prijsklasses en van bekende merken zoals ROSE, Löffler, GORE WEAR, CRAFT, VAUDE, GONSO, Odlo, X-Bionic enz.


Welke fietsonderbroek is de juiste voor mij?

De keuze aan ondergoed voor op de fiets is enorm. Van lange onderbroeken met broekzemen tot boxers met uitneembare zemen. Wij hebben voor elk gebruiksdoel en elke smaak wel iets passends. En zodat jij tussen al het sportondergoed niet het overzicht verliest, hebben wij deze koopgids samengesteld. Hier leggen we je uit waarop je bij het kiezen van de juiste binnenbroek moet letten.


ZOMER en WINTER

Enerzijds is het de vraag of je ondergoed voor zomer of winter nodig hebt. Het verschil zit hem voornamelijk in het materiaal. Zomers ondergoed moet vooral ademend zijn en winters ondergoed moet je vooral warm houden. Op andere verschillende tussen ondergoed voor de zomer of winter gaan we hieronder in.


LANGE en KORTE FIETSONDERBROEKEN

Anderzijds zijn er verschillende beenlengtes beschikbaar. Lange fietsonderbroeken zijn voornamelijk geschikt voor de koude seizoenen. Ze bedekken je volledige been. In ons assortiment vind je ook kort sportondergoed voor de winter. Dat is bijvoorbeeld voorzien van winddichte inserts. Hieronder wordt dat verder uitgelegd.

In de zomer volstaan ook korte fietsonderbroeken. Voor heren zijn er ook fietsboxershorts. Voor dames hebben we fietspanties in ons assortiment. Deze garanderen door het ademende vermogen een constante ventilatie en aangenaam droog en koel draaggevoel.


SEAMLESS, PLATTE NADEN, RONDGEBREID enz.

Voor bijzonder veel draagcomfort is het bij de keuze voor jouw broek raadzaam op de naden te letten. Veel merken hebben zogenaamde platte naden (ook Flatlock naden genoemd), waarbij het materiaal plat is genaaid. Daardoor ontstaat minder wrijving op de huid.

Een bijzonder highlight is bovendien het zogenaamde ‘seamless‘ ondergoed. Dit ondergoed wordt rongebreid. Breimachines die in een kring staan opgesteld verwerken de garens tot een buisvormig product. De naden aan de zijkanten vallen zo weg evenals de naden die bij de aanwezigheid van bepaalde functiezone‘s kunnen ontstaan. Als er een boord of broekzeem is geïntegreerd zijn er alsnog naden nodig. Het gereduceerde aantal naden van rondgebreide kleding zorgt voor een prettig draagcomfort.


MET en ZONDER BROEKZEEM

In ons assortiment vind je onderbroeken met broekzeem, zonder zeem en enkele broeken met uitneembare zeem. Hieronder leggen we uit of een broekzeem voor jou noodzakelijk is en welke het beste voor jouw gebruiksdoel is.


Fietsonderbroeken voor de zomer

Wie in de zomer fietst, kiest het best voor een fietsonderbroek met veel ademend vermogen.

De klassieke katoenen onderbroek biedt weliswaar een hoog draagcomfort, maar is bij sportieve tochten niet aan te bevelen. Katoen neemt vocht snel op. In plaats van het naar buiten af te voeren, neem katoen vocht op. Het volgezogen materiaal voelt als het koud is dan nog koeler aan. Bovendien is het klamme gevoel op de huid uiterst onaangenaam.

Een beter alternatief zijn daarom fietsonderbroeken en binnenbroeken van functionele materialen zoals polyester, polyamide of polypropyleen. De structuur van het materiaal zorgt ervoor dat het materiaal vocht van de huid opneemt en daar buiten afvoert. Extra zij-inserts van mesh materiaal kunnen voor extra ventilatie zorgen. Zo heb je telkens een aangenaam koel en droog draaggevoel.

Veel merken gebruiken bovendien antibacteriële garens zoals meryl skinlife of zilver garens of ze geven hun materialen een anti-bacteriële behandeling. Geurtjes worden tegen gegaan en het ondergoed blijft langer fris.


Fiets pants voor de winter

De functionele materialen van de thermo fietsonderbroeken zijn niet alleen ademend, maar ook kou-isolerend. Ze houden je ook in de koude tijd van het jaar aangenaam warm. Vaak wordt er ook een deel merinowol gebruikt. Net als katoen voelt ook merinowol zeer zacht aan de huid aan. Vocht wordt beter naar buiten geleid en op een natuurlijke wijze worden geurtjes tegengegaan.

Bij een koude rijwind is een fietsonderbroek met winddichte inserts rondom de genitaliën aan te bevelen. Dit is een dunne kunststof laag (ook membraan genoemd) die in het materiaal is verwerkt. Het binnendringen van de rijwind wordt verhinderd en kwetsbare lichaamsdelen blijven langer warm. De microscopisch kleine perforaties in de kunststoflaag laten waterdamp, dat door zweten ontstaat, echter ongehinderd naar buiten verdampen. Met deze winddichte wieleronderbroeken blijf je altijd aangenaam droog en warm. Precies juist voor de overgangstijd, de winter en snelle afdalingen. De bekendste winddichte membraan is GORE WINDSTOPPER.

In ons assortiment vind je zowel korte als lange fietsonderbroeken en boxers - met en zonder broekzeem.


Fietsonderbroeken - hoe draag ik wielerondergoed juist?

Onze tip: draag het best geen extra onderbroek onder je gevoerde wieleronderbroek. De onderbroek voor op de fiets is reeds zo gemaakt dat hij als een tweede huid zit, zonder te schuren of te verschuiven. Door het dragen van een extra slip, boxershort o.i.d. kunnen de naden schuren of wrijving tussen de materialen ontstaan. Daardoor kunnen verwondingen of drukpunten veroorzaakt worden. Zie daarom het best af van een onderbroek en trek direct je fietsonderbroek aan. Zo is veel draagcomfort en een optimale pasvorm gegarandeerd.

MTB-shorts hebben in de regel geen broekzeem. In plaats daarvan worden ze met een binnenbroek gecombineerd die over een geïntegreerde broekzeem beschikt.

Bij fietsbroeken en tights kan dit verschillende zijn. Fietsbroeken met geïntegreerde broekzeem draag je het beste zonder ander ondergoed, om schuren tegen te gaan. Fietsbroeken en tights zonder broekzeem daarentegen kun je combineren met een passende fietsonderbroek die afh. van je voorkeur over een broekzeem kan beschikken. Zo ben je optimaal voor jouw volgende tocht uitgerust.


Welke broekzeem is de juiste?

De meeste fietsonderbroeken zijn met een broekzeem uitgerust. Dit is een grote schuimstof- of gelzeem die aan de broek is genaaid en op de fiets voor stootdemping en draagcomfort zorgt.

  • Vaak hebben de broekzemen zones in verschillende diktes die vooral rondom de zitbotjes veel demping mogelijk maken.
  • Materialen: sommige merken verwerken ventilatiekanelen in de broekzeem en gebruiken ademende materialen om het comfort nog verder te verbeteren. Andere merken rusten de broekzemen aan de voorkant uit met een winddicht materiaal om de genitaliën tegen de koude rijwind te beschermen.
  • Dikte van de broekzeem: Afh. van jouw voorkeur kun je kiezen voor een dikke of dunne broekzeem om jouw fietstochten nog comfortabeler vorm te geven. Hoe dik de broekzeem moet zijn, is een kwestie van smaak. Veel renners vinden dikke broekzemen zeer comfortabel, maar langeafstandrenners kiezen vaak voor dunne zemen waarom de zitbotjes niet zo ver weg zakken. Het is hier niet mogelijk algemeen geldende uitspraken te doen. Het advies luidt: zelf uitproberen!
  • Schuimstofbroekzeem: De klassieke broekzeem is gemaakt van schuimstof. De zeem comprimeert zich als hij belast wordt en keert daarna weer in zijn oorspronkelijk vorm terug. Zo wordt gezorgd voor een effectieve stootdemping en past de zeem zich aan het lichaam aan.
  • Gelbroekzeem: Het gel kan zich in de zeem vrij verdelen en zorgt zo voor een optimale aanpassing aan jouw lichaam en het zadel. Bovendien werkt gel nog stootdempender dan schuimstof. Een echt alternatief voor een schuimstofzeem!

Met deze praktische tips zou je het juiste ondergoed dat bij jouw gebruiksdoel past moeten kunnen vinden. Als je nog vragen hebt of meer advies nodig hebt, kun je altijd contact met onze competente medewerkers opnemen. We helpen je graag verder.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan lichte, ademende fietsonderbroeken voor dames, heren en kinderen, met en zonder broekzeem, in alle standaard maten en prijsklasses en van bekende merken zoals ROSE, Löffler, GORE WEAR, CRAFT, VAUDE, GONSO, Odlo, X-Bionic enz.