• Sorteren:
 • meer filters minder filters

4 zoekresultaten

De juiste sportbeha voor jou

Voor dames hoort een goede sportbeha bij het belangrijkste sportondergoed. Sportbeha‘s bieden namelijk de juiste ondersteuning voor sportieve activiteiten en bieden veel draagcomfort. Maar er is zoveel keuze. Van klassieke modellen tot modellen met racerback of push-up en uiteraard talrijke verschillende varianten en met diverse features. Welke bh is juist voor jou? In ons aankoopadvies verklaren we de verschillen en laten je zien waarop je moet letten.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan sportbeha‘s in alle gangbare maten en met verschillende ondersteuningslevels van bekende fabrikanten als Shock Absorber, triaction by Triumph en Odlo.

Waarvoor heb ik een sportbeha nodig?

Bij elke stap die een vrouw zet, bewegen haar borsten meerdere centimeters. Dit kan vooral bij intensieve sporten zoals joggen tot overmatig uitrekken van het bindweefsel en de huid leiden. Verminderde veerkracht en borstpijn kunnen het gevolg zijn. Een goed zittende sportbeha biedt uitkomst. De compressie van een sportbeha biedt de nodige stabiliteit voor de borst en het bindweefsel. Elke dame die bij het sporten haar gewone beha verruilt voor een hoogwaardige sportbh, weet de ondersteuning en het draagcomfort te waarderen en zal geen andere bh meer willen dragen tijdens het sporten.


Sportbeha level - yoga, fietsen of joggen

Afhankelijk van de sport is de belasting van de vrouwelijke borst verschillend. Om die reden bieden fabrikanten verschillende, aangepaste sportbeha‘s aan voor diverse sporten. In de regel worden ze in drie levels ingedeeld, om aan te geven welke steun de beha biedt en voor welke intensiteit hij optimaal geschikt is.

 • Veel steun - speciaal voor sporten waarbij de borst flink wordt belast, zijn er sportbeha‘s met een zeer goede ondersteunende functie. Door de stevige en robuuste materialen, de nauwsluitende pasvorm en andere, per merk verschillende, features zoals Bounce Control bieden deze bh‘s een optimale ondersteuning bij intensieve sporten zoals joggen, paardrijden etc.
 • Gemiddelde steun - een sportbeha met gemiddelde ondersteuning biedt steun die tussen veel en weinig steun ligt. Deze bh‘s zorgen voor een optimale ondersteuning en zijn hierdoor zeer geschikt voor wat minder intensieve sporten zoals fietsen, zumba, aerobics etc.
 • Lichte steun - enkele sportbeha‘s bieden dankzij het rekbare materiaal en de constructie een lichte ondersteuning voor de borst. Sportbh‘s met lichte ondersteuning zijn hierdoor zeer geschikt voor weinig intensieve sporten zoals yoga. Hiervoor zijn ook bustiers zonder sluiting geschikt, dit is zeer aangenaam als je op je rug ligt.

Schouderbandjes, borstband, cups en sluiting - waar moet ik op letten?

De keuze voor de juiste features bij een sportbeha is belangrijker dan je denkt. Door de passende schouderbandjes verminder je het verschuiven van de bh en snijden ze bovendien niet in je schouders. Een passende borstband en in de lengte verstelbare schouderbandjes zoren voor een nauwsluitende pasvorm en optimale stevigheid.

 • Vooral in lengte verstelbare bandjes zijn geliefd. Zo kun je ze te allen tijde aan je wensen aanpassen en verstellen.
 • Ook de zogenaamde racerback pasvorm wordt steeds populairder. Hierbij lopen de bandjes niet parallel over de schouders maar komen ze tussen de schouderbladen samen. Hierdoor worden de schouders ontlast en de bandjes kunnen niet meer verschuiven. Ideaal voor sporten met intensieve beweging en belasting!
 • Brede bandjes - in het ideale geval met een lichte voering - zijn zeer belangrijk. Zo wordt de last niet alleen over de smalle bandjes verdeeld, zoals bij een klassieke beha. Dit is zeer aangenaam.
 • Ook een brede borstband, die flexibel in de wijdte is te verstellen, is belangrijk. Dit zorgt voor stevigheid en biedt de basis voor een goede ondersteuning. Door de breedte wordt de last gelijkmatig over een groot oppervlak verdeeld zonder in de huid te snijden.
 • Geïntegreerde cups in de sportbeha zorgen voor een gedefinieerde vorm en kunnen een kleine maat groter doen lijken.
 • Ook de keuze voor de juiste functionele materialen is belangrijk. Als je vooral op warme dagen of in een fitnesscentrum traint, is het belangrijk dat de materialen zeer goed ademend, sneldrogend en licht zijn.

Welke maat moet ik kiezen?

Een sportbeha moet optimaal zitten om volledige steun te kunnen bieden. Anders gaat hij snijden of biedt hij niet voldoende ondersteuning. Hier leggen we je uit waarop je bij het kiezen van de juiste maat moet letten.

 1. De band die onder de borsten doorloopt, moet strak zitten zonder in de huid te snijden. Bovendien moet deze band rondom je borstkas op een gelijke hoogte zitten en dus niet aan de achterkant, door te strakke bandjes, helemaal naar boven schuiven.
 2. De schouderbandjes moeten zo zijn ingesteld, dat ze voldoende steun bieden zonder in de huid te snijden en je bewegingsvrijheid te beperken.
 3. De cups moeten de borsten voldoende omsluiten en volledig aan de contouren van de borst zijn aangepast zonder op bepaalde plekke af te staan of te drukken.

Je weet niet zeker welke maat voor jou de juiste is? Onze experts in de ROSE winkels helpen je graag met meten, om zo de juiste maat te bepalen. Talrijke fabrikanten bieden op hun websites een maathulp aan. Aan de hand hiervan kun je de juiste maat (laten) berekenen.


Met behulp van deze behulpzame tips weet je nu precies waarop je bij aankoop van een beha moet letten. Als je nog vragen hebt, helpen onze experts je graag.

In ons online assortiment vind je een groot aanbod aan sportbeha‘s in alle gangbare maten en met verschillende ondersteuningslevels van bekende fabrikanten als Shock Absorber, triaction by Triumph en Odlo.