Compressiesokken

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

14 zoekresultaten

Compressiesokken en compressiekousen

Je ziet ze bijna op alle joggingroutes: compressiesokken. Inmiddels hebben de sportsokken met compressie naam gemaakt en worden ze ook door hobbyisten gebruikt. Veel sporters zweren op de positieve effecten van compressie op hun prestatievermogen. Hier leggen we uit wat compressiesokken zijn, wat ze kunnen en welke uitwerking ze op je lichaam hebben.

In ons assortiment vind je een groot aanbood aan compressiekousen en compressiesokken in alle standaard maten van bekende merken zoals cep en X-SOCKS.


Hoe werken compressiesokken?

Compressiekleding bestaat uit deels elastisch materiaal. In combinatie met een nauwsluitende pasvorm oefenen compressie sokken en kniekousen met compressie derhalve van buitenaf druk op de bloedvaten in het been uit. Ze worden niet alleen voor medische doeleinden bij vaatziekten gebruikt, maar ook bij het sporten. Steeds meer sporters zoals hardlopers en wielrenners, maken gebruik van deze sokken om tijdens de training of de regeneratie van het positieve effect op de benen te kunnen profiteren.


Waarom compressiesokken zinvol zijn

Er is veel discussie over het effect van compressiesokken en -kousen. Voor wetenschappers is het lastig de positieve effecten van compressie op het lichaam tijdens het sporten en de regeneratie te bevestigen. Veel factoren hebben invloed op de bloedcirculatie en de spieren. Veel sporters echter merken een positief effect en willen niet meer zonder compressiesokken.

Ook wanneer het effect niet buiten kijf staat, is men het er over eens dat compressiekleding van buitenaf druk op de spieren uitoefent wat de vaten vernauwd. De vaatklappen sluiten zo beter en pompen het bloed beter richting hart. Tijdens het sporten worden zo de vaten en bloedcirculatie ontlast en de snelheid van de circulatie verhoogd zodat voedingsstoffen en zuurstof sneller in de spieren aankomen.

Tijdens de regeneratie reduceert compressiekleding het verzakken van bloed in de benen en het vasthouden van vocht. De benen zwellen minder snel op en voelen lichter aan. Veel sporters gebruiken compressiesokken ook in het vliegtuig, tijdens langere autoritten en overdag om zware benen tegen te gaan.

Het wetenschappelijke effect van compressie op het prestatievermogen en de regeneratie is tot op heden niet bewezen. Het is aan te bevelen eigen ervaringen op te doen en zelf de keuze te maken of compressiekleding het gewenste effect sorteert.


Hoe lang moet je compressiesokken dragen?

Dat hangt af van het merk, de intensiteit van de kousen of sokken en of je de kleding tijdens het sporten of de regeneratie draagt. Let ook op de aanbevelingen van de fabrikant, de draagtijden kunnen verschillen van enkele minuten tot meerdere uren.


In welk maat moet ik mijn compressiesokken dragen?

In principe moet compressiekleding strak zitten zonder af te knellen om optimaal te werken. Afhankelijk van je schoenmaat en de omvang van jouw kuiten komen verschillende sokken of kousen in aanmerking. Om de juiste maat te vinden, bieden de fabrikanten vaak een handige tabel aan. Hier kun je aan de hand van jouw schoenmaat en de omvang van jouw kuiten de juiste sokken, kousen of calf sleeves vinden.


Wil je zelf het effect van sportsokken met compressiewerking uitproberen? Dan ben je hier helemaal juist! In ons assortiment vind je een groot aanbod aan dames en heren compressiesokken en compressiekousen in alle standaard maten van bekende merken zoals cep en X-SOCKS.