• Sorteren:
  • meer filters minder filters

129 zoekresultaten

Functionele fietssokken voor racefiets, MTB en trekkingbike

Functionele fietssokken mogen tijdens geen enkele fietstocht ontbreken. Ze vormen een belangrijk onderdeel van je wieleruitrusting en zorgen met hun speciale materialen en pasvormen voor maximale functionaliteit in de fietsschoen. Waarom je beter voor fietssokken i.p.v. standaard sportsokken kunt kiezen en waar je tijdens de aanschaffing op moet letten, lees je hier. Je vindt bij ons een groot aanbod aan fietssokken in verschillende lengtes, maten, prijsklassen en kleuren.

Van klassiek wit of zwart tot trendy seizoenskleuren. Voor dames en heren, wielrenners, MTB-fans en trekkingrijders is er altijd wat bij! Bekijk ook de producten van bekende merken zoals ROSE, FALKE, DeFeet en MB Wear.


Waarom fietssokken?

Speciale sportsokken voor de wielersport zijn geen sinecure. De productietechnieken en materialen bieden veel comfort en gaan vaak geurtjes tegen. Door het ademende vermogen zijn fietssokken doorgaans beter geschikt voor het sporten dan standaard sokken van katoen, die vaak door dagelijks gebruik gekozen worden. De speciale vorm van het teenstuk, strategisch geplaatste voeringen en de rechts-links-technologie verhogen het draagcomfort bij het sporten, gaan plooien tegen in de fietsschoen en zorgen voor optimale stootdemping op het pedaal.


Het materiaal – bepalend bij sportsokken

Wie veel fietst of aan een spinningcursus deelneemt, weet hoe belangrijk ademend vermogen bij lichte fietssokken is. Door het synthetische materiaal wordt de overvloedige warmte door het materiaal opgenomen en afgevoerd. Op het oppervlak zorgt de verdamping voor een aangenaam ventilerend effect. Zo houd je je voeten ook op warme dagen lekker koel.


Wielersokken voor de winter

Op koude dagen is het belangrijk je voeten warm te houden. Naast geschikte winterschoenen moet je daarom voor je volgende fietstocht ook nadenken over passende fietssokken. Veel fabrikantnen bieden voor de winter speciale fietssokken van lekker warm materiaal aan, zoals merinowol. Door het hoge isolerende vermogen blijven je voeten zo aangenaam warm. Tegelijkertijd zijn de functionele materialen toch zeer ademend zodat je voeten droog blijven.


Je kunt nooit genoeg sokken hebben. Het is tijd je met trendy fietssokken uit te rusten, die te mooi zijn om niet tijdens het sporten te dragen.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan wielersokken in verschillende lengtes, maten, prijsklassen en kleuren. Van klassiek wit of zwart tot trendy seizoenskleuren. Voor dames en heren, wielrenners, MTB-fans en trekkingrijders is er altijd wat bij! Bekijk ook de producten van bekende merken zoals ROSE, FALKE, DeFeet en MB Wear.