Waterdichte sokken

Waterdichte sokken

Goed beschermd tegen de regen


Waterdichte fietssokken zijn een must tijdens alle outdoor activiteiten in de regen of modder. Op de MTB, bij het wandelen, hiken of walken – je voeten blijven met deze praktische sokken droog en warm zodat je langdurig kunt presteren. In ons assortiment vind je een groot aanbod aan waterdichte fietssokken voor dames en heren in alle standaard maten en kleuren en van bekende merken zoals SealSkinz.


Waterdicht dankzij geïntegreerde membraan

Waterdichte sokken beschikken in de regel over een geïntegreerde waterdichte en ademende membraan. Deze kunststof laag in het materiaal is microporeus wat betekent dat er zich microscopisch kleine gaatjes in het materiaal bevinden. Deze gaatjes zijn zo klein dat de grote regendruppels van buiten niet door het membraan kunnen geraken. Waterdamp dat door het lichaam wordt geproduceerd kan echter nagenoeg ongehinderd door de perforaties afgevoerd worden. Zo garanderen waterdichte sokken enerzijds droge voeten bij nat weer en anderzijds ademend vermogen voor een prettig draaggevoel. Een bekend waterdicht membranen is bijvoorbeeld GORE-TEX.


Bescherming van boven - SealSkinz HYDROSTOP tape

EBij waterdichte sokken is het belangrijk dat water niet door het materiaal naar binnen dringt. Ook het water dat bij je been naar beneden druppelt mag niet in de sok binnendringen. De bekende firma SealSkinz heeft daarom een systeem bedacht om een nauwsluitende en waterdichte overgang tussen been en sok te creëren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde HYDROSTOP tape die aan de binnenkant van de boord van de sok is verwerkt. Deze siliconen band zorgt ervoor dat de sok strak zit zonder te verschuiven en biedt zo extra bescherming tegen water van boven. Je voeten zijn dubbel zo goed beschermd tegen nattigheid en regen.


Waterdichte sokken voor de koude dagen

VVooral op koude en natte dagen in de herfst of winter moet je erop letten dat je waterdichte sokken voldoende bescherming tegen de kou bieden. We raden derhalve sokken aan die over een warme binnenvoering beschikken of deels van merinowol zijn om je voeten in de schoenen aangenaam warm te houden. In ons assortiment vind je een groot aanbod aan waterdichte fietssokken voor dames en heren in alle standaard maten en kleuren van bekende merken zoals SealSkinz.