Assos: fietskleding voor tijdens de training en de wedstrijd
Functionele kleding van ASSOS: ideaal voor lange afstanden en intensieve trainingen

ASSOS is een Zwitserse firma die kwalitatief hoogwaardige fietskleding produceert. Deze competentie hoort bij de traditie van ASSOS, want de firma gebruikt haar kennis en passie al meer dan 35 jaar om naar de anatomie gevormde, functionele kleding voor de wielersport te produceren. Tot het assortiment van ASSOS behoren fietsbroeken, koersbroeken, ondershirts, jerseys, jacks, tijdritpakken en accessoires voor mannen en vrouwen. Naast fietskleding produceert ASSOS ook producten voor de lichamelijke verzorging zoals zitvlakcrème of een verzorgende gel voor het zitvlak. ‘Assos’ komt uit het klassiek Grieks en betekent ‘aas’. ‘Made by ASSOS’ betekent dus dat er aan de producten hoge eisen worden gesteld. Het ASSOS Competence Center bevindt zich in het Zwitserse San Pietro di Stabio en de details van de unieke wielersportproducten worden volledig in de centrale in Zwitserland vastgelegd.

Individuele fietskleding voor mannen en vrouwen
Vooral voor een bepaald kledingstuk waar in de wielesport hoge eisen aan worden gesteld, biedt ASSOS een hoge kwaliteit: de fietsbroek. Aangezien een comfortabele pasvorm hier bepalend is, levert de firma ASSOS voor wielrenners fietsbroeken die in elk opzicht comfortabel moeten zitten. Ook voor de professionele wielersport stelt ASSOS een uitgebreid assortiment aan professionele fietskleding ter beschikking. Of het nu gaat om koersbroeken of halfshorts zonder bretels, voor de dagelijks training of de wedstrijd, of voor extreem lange afstanden: het ASSOS assortiment omvat verschillende fietsbroeken voor mannen en vrouwen die functionele fietskleding zoeken. Omdat anatomie, fietsgewoontes en voorkeuren persoonlijk zijn, heeft ASSOS voor alle athleten die op de fiets onderweg zijn een passende oplossing ontwikkeld.

Fietskleding van ASSOS – functioneel en detailtrouw
De firma ASSOS legt met haar lange firmageschiedenis telkens weer bewijs af van zijn compentetie bij de ontwikkeling van fietskleding. In de eigen onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria wordt het principe ‘Made by ASSOS’ in praktijk gebracht. De ontwikkeling van alle ASSOS producten loopt via ASSOS of Switzerland. Advanced Ergonomic Pattern Design waarborgt de perfecte zithouding op de fiets. Het ASSOS Layering System staat voor ideaal pascomfort van de fietskleding. Het gewicht van de kledingstukken wordt zo laag mogelijk gehouden, ze zorgen voor een natuurlijke warmteregeling van het lichaam door verschillende kledinglagen.

Begin met ASSOS het herfst- en winterseizoen. Hier vind je wielerkleding die optimaal op jouw eisen in de herfst en winter is aangepast – en geen argumenten waarom je bij slecht weer niet op het zadel zou moeten springen.

In de herfst en het begin van de winter is het belangrijk dat je het perfecte outfit voor de training hebt. Daarom heeft ASSOS ook voor deze seizoenen de comfortabele Mille line ontworpen. Producten met een optimale balans tussen prestaties en prijs.

Samen met het warme ASSOS SkinFoil onderhemd of een passende jas kun je jouw outfit op het weer aanpassen.

In de vroeg winter kan fietsen een unieke ervaring zijn – als je de juiste kleding draagt. Het plezier te zien hoe de herfst in de winter overgaat is onbeschrijfelijk. Om hier van te kunnen genieten hebben ASSOS de nieuwe habuTightsLaalalai S7 ontwikkeld die het model LL.pompadour vervangt. Op basis van de populaire herenuitvoering heeft ASSOS voor dames een volledig nieuwe constructie aan het bovenlichaam ontwikkeld. Deze is met damesbretels met een magneetsluiting en S7 damesbroekzeem uitgerust.

In combinatie met de nieuwe habuJacketLaalaLai een onverslaanbaar duo. Het Stratagon materiaal aan de voorkant zorgt voor extra bescherming tegen kou en minder naden rondom de boordjes voor nog meer comfort. De nauwere manchetten zorgen voor warmere handen, maar kunnen ook snel omhooggerold worden. Zo ben je goed ingepakt en gewapend tegen kou en slecht weer.

In combinatie met de nieuwe habuJacketLaalaLai een onverslaanbaar duo. Het Stratagon materiaal aan de voorkant zorgt voor extra bescherming tegen kou en minder naden rondom de boordjes voor nog meer comfort. De nauwere manchetten zorgen voor warmere handen, maar kunnen ook snel omhooggerold worden. Zo ben je goed ingepakt en gewapend tegen kou en slecht weer.

ASSOS Shell tegen regen & vocht. Het houdt je aangenaam droog en laat je lichaam toch toe te ademend. Je kunt het ook op koude dagen over een outfit als extra bescherming tegen de koude wind dragen. In de kleur nationalRed word je niet over het hoofd gezien. Functioneel, klein opbergbaar en eenvoudig mee te nemen in een achterzak.