Bosch – de e-bikepionier
BETROUWBARE EN KRACHTIGE E-MOTOREN VAN BOSCH

In de inmiddels meer dan 100-jarige firmageschiedenis was Bosch altijd bij de tijd. De in 1886 in Stuttgart opgerichte werkplaats voor fijne mechanica en elektrotechniek legt nog altijd de nadruk op dezelfde competenties als in de begintijd en richt met intensief onderzoek naar en intensieve ontwikkeling van e-bikemotoren de blik op de toekomst.

Met voortschrijdende verbeteringen op het gebied van krachtige en lang meegaande elektromotoren wordt ook de mens in de besturing van de motor opgenomen. Bosch is voorloper in het e-bikesegment en heeft als competente innovator in de laatste jaren de ontwikkeling van elektromotoren naar een nieuw niveau getild. Ook ROSE kiest al jaren voor de toekomstgerichte BOSCH motoren als aandrijving voor onze e-bikes. Bosch maakt twee motorvarianten: motoren van de Active Line zijn geschikt voor harmonische tochten met een grote reikwijdte, het e-bikesysteem van de Performance Line staat voor een sportief en krachtig rijgedrag.

Voor een nog directere verbinding tussen renner en motor gaat Bosch met de bediening van de elektromotoren zijn eigen weg. Een nieuwe generatie van fietscomputers vormt de interface tussen mens en machine en ontsluit als centrale module van e-bikes met Bosch aandrijving nieuwe mogelijkheden op het gebied van statusweergave en gemotoriseerde aansturing. Twee nieuw vormgegeven displays, Nyon en Intuvia, bieden de fietser alle belangrijk informatie m.b.t. de tocht. De Nyon is een all-in-one boordcomputer die vele technische features biedt. Een hartslag borstband verbind je d.m.v. bluetooth, met de app E-Bike-Connect kunnen routes van de smartphone naar de Nyon worden gestuurd en instellingen worden aangepast. Ideaal voor fietsers die zich intensief met de route, training en techniek bezig willen houden.

De Intuvia is ontworpen voor gebruiksvriendelijkheid en eenvoudige bediening. Het display biedt alle belangrijke informatie in een oogopslag, overzichtelijk en gestructureerd. Zo heb jij aandacht voor het rijden en genieten.

Typisch voor Bosch is de hoogwaardige afwerking en het decente design waarmee je het display goed in de cockpit van de e-bike in kunt voegen. Dankzij de displayverlichting is de weergave ook in het donker goed zichtbaar.