Burley

De klassieker onder de kinderfietsaanhangers

Fietsaccessoires

  • Sorteren:

0 zoekresultaten

Geen producten gevonden

Toen de Amerikaanse tassenfabrikant Al Scholz ca. 30 jaar geleden uit onderdelen van een oude schommel een nieuwwaardige fietsaanhanger maakte, kon nog niemand vermoeden welk revolutionair concept hij daarmee had uitgevonden. Deze wagen was oorspronkelijk alleen ontwikkeld voor het transport van zijn tassen maar zo licht, stabiel en ruim, dat er ook voor zijn kleine dochter plaats was naast de tassen. Snel deed dit nieuwe idee de ronde en niet veel later ging de eerste echte Burley kinderaanhanger in productie.

Op de kenmerken ‘licht, stabiel en ruim’ na, delen de tegenwoordige modellen van Burley niet veel meer met de prototypen. De nieuwe Burley wagens zijn uitgesproken veilig en overtreffen zelfs de toch al strenge veiligheidseisen voor kinderaanhangers. Het brede ontwerp en het lage zwaartepunt zorgen met de lichtlopende 20” wielen voor een neutraal en comfortabel rijgedrag.

Zodat tijdens de zondagse tocht ook de kleintjes plezier beleven, bieden de Burley aanhangers een ruim uitzicht, optimale ventilatie, comfortabele en doorontwikkelde vering en demping ter vereffening van oneffenheden op de weg, en natuurlijk voldoende plaats. Ook de kap en de zijvensters met UV-bescherming en de beugel zorgen in elk opzicht voor een veilige rit. Met een belading van max. 60 kg gaan de kinderaanhangers jarenlang mee.

Bij de materialen ziet Burley volledig af van stoffen die voor de gezondheid schadelijk zijn. Elk afzonderlijk onderdeel voldoet aan de nieuwste en streng geteste normen voor schadelijk stoffen.

De Burley aanhangers zijn overigens direct inzetbaar! Nog maar flexibiliteit komt voort uit de diverse accessoires, zoals een wielset waarmee de fietsaanhanger in een handomdraai in een volwaardige kinderwagen wordt getransformeerd. Burley biedt ook een speciale versie van de aanhanger voor de vierbenige vriend.