CamelBak

Zo rijdt de dorst niet meer achter de feiten aan

Fietsaccessoires

Drinksystemen van CamelBak – de geest van de uitvinder die eens uit de fles kwam
De wielersport zou niet hetzelfde zijn zonder slimme uitvindingen van slimme uitvinders voor wielrenners – zoals de 1e drinkrugzak van Michael Eidson. Geïnspireerd door zijn eigen ervaringen tijdens een zeer warme wielerwedstrijd in 1988, ontwikkelde de Amerikaan door nood gedreven een idee: als opgeleide verpleger stak hij een slang in een oude infuuszak, deed het geheel in een sok en naaide het op de achterkant van zijn jersey. Dit was de geboorte van het CamelBak prototype. Sindsdien heeft de firma CamelBak zijn lichte, aerodynamische drinksystemen constant doorontwikkeld. Ook op technisch lastige parcours is het mogelijk te drinken zonder de handen van het stuur te moeten nemen. Na succesvolle testfases verschenen de CamelBak producten al snel in andere sporttakken. Het omvangrijke CamelBak assortiment is ondertussen aangevuld met diverse bidons, drinkgordels en vele accessoires voor alle drinkrugzakmodellen en bidons.

CamelBak drinkrugzakken – zodat je onderweg niet droog staat
Met de functionele systemen van CamelBak wordt de vloeistoftoevoer op de fiets uiterst eenvoudig: ook op lastige trajecten kun je tijdens de rit een slokje nemen zonder je handen van het stuur te nemen. De CamelBak dringrugzakken rusten jou uit met reservoirs van tot drie liter, zowel bij kortere als bij langere trainingseenheden. De rugzakken zijn er in verschillende kleuren en vormen. Ze be schikken over ademend vermogen, zijn dankzij Splashguard beschermd tegen vuil en bieden plaats aan een smartphone, gereedschap of sportrepen.

Bovendien is het CamelBak assortiment uitgebreid met drinkrugzakken met geïntegreerde rug protectie die vooral bij enduro renners geliefd zijn. Want deze rug protectie is tegen meerdere valpartijen opgewassen en zo flexibel dat het zich aanpast aan de bewegingen van de drager.

CamelBak bidons en diverse accessoires
De CamelBak bidons functioneren door hun systeem ook zonder de fles op de kop te moeten houden. Zo blijven je ogen gericht op de straat. De voor de bidons gebruikte kunststof is hygiënisch, vrij van schadelijke stoffen en licht. Bovendien prijst CamelBak de bidons aan vanwege de neutrale smaak en het duurzame en robuuste materiaal. Het aanbod van CamelBak wordt afgerond door vele accessoires voor de drinksystemen. Met slangborstels, reinigingstabletten en de droograil voor het reservoir zijn de drinkrugzakken schoon te maken. De CamelBak RainCover regenhoes houdt de rugzak ook bij nat weer droog. Met sluitingen, verbindingsstukken en clips kun je de drinkrugzak individueel opwaarderen, afhankelijk van wat je nodig hebt.