Cane Creek

Upgrade your ride today met de zadelpennen en accessoires van Cane Creek

Fietsonderdelen

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

11 zoekresultaten

In 1974 opende het grote, internationaal opererende berdrijf voor fietsonderdelen Dia-Compe Japan een vestiging in de Cane Creek Valley in North Carolina (VS). Door de productie door lokaal personeel uit te laten voeren, wilde men zijn positie op de markt verbeteren. Met de hoge kwaliteit van de producten lukte het het bedrijf naast remmen aan het eind van de jaren '80 ook voorvorken en dempers te produceren.

Cane Creek Cycling Components wordt geboren
In 1992 kochten de medewerkers van de vestiging in North Carolina de Amerikaanse tak van het Japanse moederbedrijf. Dia-Compe USA werd zo Cane Creek Cycling Components - een door medewerkers aangestuurd bedrijf met het doel de nieuwste trends uit de wielerwereld te ontwikkelen. Kort na de breuk met Dia-Compe Japan stelde Cane Creek de AheadSet voor - het originele Cane Creek balhoofdstel zonder schroefdraad, een mijlsteen voor het design van frame en voorvork.

Het Cane Creek assortiment
Het enthousiasme voor hoogwaardige fietsonderdelen is door de jaren heen gebleken door de ontwikkeling van vele uitstekende producten – van Speed Check schijfremmen en Thudbuster zadelpennen met vering tot Double Barrel dempers en de HELM verende voorvork. Telkens zijn de Premium componenten geoptimaliseerd en nieuwe innovative ideeën in praktijk gebracht.

Kwaliteit en oog voor detail - de Cane Creek filosofie
Het bedrijf uit North Carolina werkt nu al meer dan 40 jaar aan premium fietscomponenten. Bijzondere aandacht legt men op details en een hoge kwaliteit. MTB, all-mountain of racefiets - Cane Creek maakt producten waar ze zelf van zijn overtuigd. Producten die medewerkers zelf ook graag gebruiken.