CASCO

de helm fabrikant in Europa

Kleding

De helmspecialist voor de wielersport
Sinds de oprichting in 1989 jaagt het familiebedrijf CASCO het doel na hoogwaardige fietshelmen en sportbrillen met een bijzondere stijl te fabriceren. Een filosofie die tot nu toe succesvol is. Want tot op vandaag behoort CASCO tot de leidende ondernemingen in de ontwikkeling en fabricage van hoogwaardige helmen. Naast het tot in de details ontwikkelde designconcept gaat CASCO voor veiligheid, comfort en kwaliteit.

Veelzijdige helmen voor racefiets en sprint
Met veel tijd en betrokkenheid ontwikkelt de helmspecialist CASCO oplossingen om het dragen van een helm zo veilig, comfortabel en flexibel mogelijk te maken. Daarbij is het belangrijk dat de helm enerzijds comfortabel en veilig zit en anderzijds beschikt over goede, efficiënte ventilatiefuncties. Casco oriënteert zich hierbij tot op vandaag op de in 2004 voor het eerst ontwikkelde CASCO WARP – een sprinthelm voor het tijdrijden.

Speciale helmoplossingen voor duursport zoals triatlon en wegwielrennen
Sinds 2009/2010 concentreert CASCO zich ook op de ontwikkeling van speciale helmen voor duursporten zoals triatlon of wegwielrennen. Voor deze sporttakken wil CASCO een helmconcept leveren dat in de praktijk een zeer goede aerodynamica biedt en op die manier sporters tot topprestaties aanzet.

‘Made in Europe’
Casco heeft er bewust voor gekozen alle producten in Europa te fabriceren. Op die manier wil CASCO steeds zijn goede kwaliteit garanderen en ideale arbeidsomstandigheden voor zijn medewerkers veiligstellen. Ook de breedte- en wedstrijdsport wordt door CASCO actief ondersteund. Veel topsporters vertrouwens tijdens Olympische Spelen, wereldkampioenschappen en Europese wedstrijden in de winter, op de fiets of op het paard op CASCO.