Cateye

Verlichting en fietscomputers - goed uitgerust voor jouw buitenactiviteiten

Fietsonderdelen

Cateye ontwikkelt sinds lange tijd hoogwaardige producten op het gebied van fietselektronica en staat voor veiligheid en betrouwbaarheid. Het in Osaka gevestigde bedrijf was een van de eerste in de branche dat al in 1964 een knipperlicht voor fietsen ontwierp. Een andere mijlpaal was de koplamp op batterijen in 1982, een fietslamp met een witte led.

Daarmee verkende de Japanse firma nieuw terrein, want goede verlichting dient fietsers zowel als passieve maar ook als actieve veiligheid – niet alleen bij slecht zicht!

Tot op de dag van vandaag is het assortiment telkens uitgebreid en verbeterd, nieuwe technologieën hebben hun intrede gedaan zodat voor elke toepassing en elke gebruiker de juiste koplamp en het juiste achterlicht te vinden zijn. In de compacte, maar robuuste behuizingen maken krachtige leds met langdurige lithium-ionen accu’s de nacht tot dag. Afh. van het model laad je hem op via USB of stop je er nieuwe batterijen in. Enkele batterijen zijn onderweg op te laden zodat je ook bij lange tochten telkens een goed verlichte weg voor je hebt.

Hoewel men zich voornamelijk met fietsverlichting bezighoudt, heeft Cateye in de afgelopen jaren met slimme fietscomputers naam gemaakt. Er zijn fietscomputers ontwikkeld die via Bluetooth met jouw smartphone communiceren en jou informeren als jij een bericht krijgt. De telefoon kan in je zak blijven.

Ook de houders van de Cateye lampen of fietscomputers zijn uiterst functioneel ontworpen. Ze zijn zonder gereedschap te monteren en bevestigen de apparaten veilig aan je stuur of zadelbuis. Een goede rit – overdag, ’s nachts, bij regen of sneeuw.