Challenge

Handgemaakte banden van Italiaanse kwaliteit

Fietsonderdelen

  • Sorteren:

2 zoekresultaten

De firma Challenge produceert al sinds 1985 fietsbanden in de meest uiteenlopende uitvoeringen, kleuren, maten en modellen. Daarbij is de naam Challenge, ‘uitdaging’ in het Nederlands, veelzeggend: want als wielrenner sta je altijd weer voor uitdagingen, je wordt er dagelijks mee geconfronteerd. Voor de fiets zijn er verschillende cross en challenge road banden beschikbaar. Voor nauwe crosspassages of snelle wegwedstrijden: Challenge biedt enthousiaste coureurs voor elke gelegenheid de passende banden.

De Challenge crossbanden: altijd onderweg met beide banden op de grond
De Italiaanse firma hecht er vooral veel belang aan dat de modellen in nauwe samenwerking met professionele crossrenners worden ontwikkeld. Veel van de Open Tubular cross- en trekkingbanden worden op dezelfde wijze en met dezelfde materialen gemaakt als tubes. Maar bij dit proces worden de karkassen niet samengenaaid, maar worden de randen om aramid stangen getrokken. Op deze wijze ontstaan de voor de Clincher typische haken die de band in de velg houden. In combinatie met een latex binnenband komt het rijgevoel van de Open Tubular band heel dichtbij dat van een tube en biedt deze naast veel grip een ideaal bochtgedrag, rolweerstand en comfort.

Voor elke wedstrijd goed uitgerust – met de Challenge Road banden
En ook de racebanden weten elke keer weer indruk te maken: ze vallen niet alleen op door hun soepele loop en lage rolweerstand. Ook de krachtoverdracht is zeer goed zodat de Challenge fietsband zeer efficiënt is.