Cinelli

Een stuk wielergeschiedenis uit Bella Italia

Fietskleding

HOOGWAARDIGE FIETSONDERDELEN VAN HET CULTMERK CINELLI
Bij sommige namen gaat het wielerhart sneller slaan. Cinelli hoort hier zonder twijfel bij. De in 1947 in de buurt van Milaan opgerichte firma staat sinds jaar en dag voor hoogwaardige racefietsframes en –componenten. Het merk is beroemd geworden door de verbinding van uitstekende materialen, met een hoogwaardige verwerking en een Italiaans design. 

Cino Cinelli, die voor de oprichting van zijn merk zelf een ervaren en succesvolle atleet was, bezorgde de wielersport een hele serie innovaties. Hij begon met een aluminium stuur, een zadel met een plastic kern, riempedalen en pedalen met Quick Release. Bij Cinelli houdt men van de racefiets en leeft men hiervoor, elke afzonderlijke component is gebaseerd op decennialange praktijkervaring. 

Bij de producten van Cinelli hoort ook het kurk stuurlint dat in 1987 werd ingevoerd en tot op vandaag in een verbeterde versie wordt geproduceerd. Als verbindingselement tussen mens en fiets nemen stuurlinten een bepalende rol in. Cinelli heeft ook deze componenten met liefde en vakkennis geperfectioneerd. De atleet kan afh. van zijn wensen en gebruiksdoel kiezen tussen stroeve microvezels en comfortabel Bubble Ribbon met geïntegreerde luchtbellen en klassiek Cork stuurlint – met of zonder gelinsert. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren.