deuter

Rugzakken en fietstassen, net zo veelzijdig als de fietssport

Fietsaccessoires

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

63 zoekresultaten

In Gersthofen bij Augsburg ontwikkelt de firma Deuter Sport GmbH & Co fietstassen en rugzakken die universeel inzetbaar zijn. Van gezellige fietstochten tot en met alpen cross, voor elke wielersporter zijn er betrouwbare fietsrugzakken en andere bike accessoires. De rugzakken en tassen van de firma Deuter zijn in de wielersport breed inzetbaar.

Fietstassen van Deuter – fietsaccessoires met een blauwwitte geschiedenis!
De firma Deuter heeft haar bedrijfsnaam te danken aan oprichter Hans Deuter. In 1898 begon hij met de productie van tassen. De productie van fietsaccessoires begon natuurlijk niet met de tegenwoordig gangbare en bekende fietstassen, rugzakken en andere tassen voor de wielersport, maar met een geschiedenis uit de goede oude tijd. Hans Deuter was met zijn firma leverancier van de koninklijk Beierse post en produceerde posttassen en – zakken. Nog voor de uitbraak van de Eerste Wereldoorlog, produceerde de firma Deuter in toenemende mate soldatenrugzakken en –reistassen en legertenten. Bij een Himalaya expeditie in de jaren ’30 van de 20e eeuw werden rugzakken van Hans Deuter gebruikt.

Fietsaccessoires van Deuter – dameswielersport op alle vlakken
In 1989 richtte Deuter een afzonderlijke tak voor reisbagage en rugzakken op. Sinds 2000 staat Deuter aan de top wat betreft de productie van tassen, fietstassen, fietsrugzakken, heuptassen, speciale fietstassen, smartphonetassen en andere accessoires voor gebruik tijdens wielersport, alpinesporten, transalp en andere sporttakken. Een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de firma bereikte Deuter in 2000 met de SL lijn. Door speciaal aan de vrouwelijke anatomie aangepaste rugzakken profiteert ook de dameswielersport van de lange geschiedenis van de firma.