E*thirteen

Stabiliteit als het erop aan komt

Fietsonderdelen

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

1 zoekresultaten

NAGENOEG NIETS STAAT DE SOLIDE ONDERDELEN VAN E*THIRTEEN IN DE WEG

Je hebt pittige belastingen voor mountainbikes – er je hebt downhill. De Californische producent e*thirteen is specialist op het gebied van productie van hoogwaardige componenten voor deze extreme tak van het mountainbiken, waarin mens en materiaal op de proef worden gesteld. Zeer belangrijk voor de onderdelen is de juiste verhouding tussen stabiliteit, stijfheid en een zo laag mogelijk gewicht.

Aangezien de fysieke onderdelen tijdens downhillwedstrijden de sleutel tot succes vormen, kan een groot vertrouwen in de gemonteerde parts tijdens veeleisende trajecten met veel stenen en metershoge sprongen het verschil maken.

Dat kan natuurlijk alleen als de fietscomponenten dat doen wat ze beloven. Dit heeft de in 2010 opgerichte firma e*thirteen zich ten doel gesteld. Met uitvoerig onderzoek en praktijktesten zijn allereerst lichte en hoogwaardige kettinggeleidingen ontwikkeld. Spoedig vonden ook crankstellen, wielsets en pedalen hun weg in het assortiment van e*thirteen.

In de daarop volgende jaren werden de in downhill opgedane ervaringen gebruikt om ook voor andere mountainbikedisciplines onderdelen te maken. Het assortiment van e*thirteen reikt inmiddels van enduro via all-mountain tot cross country en marathon, elk onderdeel exact afgestemd op de betreffende eisen van de zeer verschillende sporttakken.

Waarbij downhill en freeride extreme belastbaarheid boven alles staat, komt bij enduro en all-mountainfietsen telkens weer de gewichtsbesparing op de voorgrond. Deze fietsen moeten zich tijdens lastige afdalingen staande houden, maar ook tijdens uphills voor aandrijving zorgen: ook de componenten moeten deze eisen reflecteren.

De voortschrijdende ontwikkeling, nieuwe verwerkingswijzes en innovatieve materialen onderscheiden de onderdelen van e*thirteen tot op de dag van vandaag.