ENDURA

Bestendige fietskleding uit Schotland

Kleding

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

105 zoekresultaten

FS260-Pro, MT500, Luminite, Singletrack, Hummvee, ... - de collecties van ENDURA horen inmiddels tot een vast bestanddeel van de fietswereld. Alleen de hoogwaardigste materialen, alleen de beste pasvormen – iedereen kent de hoogwaardige broeken, jassen, shorts, jerseys en accessoires van het Schotse fietsmerk. Bekijk het aanbod aan hoogwaardige fietskleding voor dames en heren in onze webshop. Van klassiek zwart tot de trendy kleuren van het seizoen – hier vind je de passende fietskleding voor MTB, racefiets en urban.

ENDURA Ltd werd in 1992 in Edinburgh, Schotland, door de ambitieuze club wielrenner Jim McFarlane bij zijn terugkomst van een 14-maanden durend verblijf in Sydney opgericht.

Toen hij in Australië woonde, voegde Jim zich bij een wielerclub die ook aan triatlon teamevenementen deelnam. Tijdens een van deze evenementen werd zijn uitrusting gestolen en werd hij gedwongen nieuwe spullen aan te schaffen. Na veel teleurstellingen over hetgeen aangeboden werd, besloot hij eenmaal terug in Schotland een poging te wagen fietskleding te produceren die zich op technische functionaliteit en duurzaamheid concentreert zonder bij het materiaal en de constructie compromissen aan te gaan. En dat is nog altijd het basisprincipe waarop alles bij ENDURA is gebaseerd.

De firma werkte eerst met kwaliteitstextielfabrieken uit Centraal-Schotland samen die fietskleding aanboden. Het werd echter al snel duidelijk dat deze textielfabrieken niet over de kennis en uitrusting beschikten om prestatiegerichte fietskleding te produceren en daarom begon ENDURA in 1993 met de eigen productie. Sedertdien is de ENDURA Inhouse productie van technische kleding flink gegroeid. ENDURA’s eerste aanbod was de MT500 serie van shorts, nauwsluitende broeken en jerseys. Deze werden op een moment gepresenteerd waarop mountainbiken een snel groeiende sport was. Het was direct een succes en etaleerde het merk voor de nieuwe generatie mountainbikers in Groot-Brittanië als eerste keuze m.b.t. fietskleding. Sedertdien is Endura het grootste merk voor wielerkleding in Groot-Brittanië geworden en heeft partners in Europa, Scandinavië, Rusland, Zuid-Afrika, Australië, Canada en in het Verre Oosten met kleding voor mountainbikers, wielrenners en hobby fietsers. Tegenwoordig omvat het assortiment een grote keuze aan broeken, jassen, shorts, jerseys, shirts, bodywarmers, fietsbroeken evenals accessoires zoals overschoenen, handschoenen, sokken en helmen voor gebruik op de fiets. Vooral broeken, shorts, jassen en jerseys van de collecties FS260-Pro, ENDURA Luminite, MT500, ENDURA Hummvee en ENDURA Singletrack zijn bekend. Van klassiek zwart tot de trendy seizoenskleuren – hier vinden zowel dames als heren de juiste kleding voor de zomer, regenachtige dagen en de winter!