FIDLOCK

Een sluiting die klanten overtuigt

Fietsaccessoires

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

33 zoekresultaten

Fidlock oprichter Joachim Fiedler kwam op het idee voor de eerste Fidlocksluiting toen hij als muzikant aan het toeren was. Het draagsysteem van zijn cellokoffer en de booghouder waren onpraktisch. De eerste mechanische magneetsluiting voor een booghouder was geboren. Direct daarna werd het Fidlocksysteem in andere bereiken ingezet. Fietshelmen, tassen, jassen, schoene n en riemen – de innovatieve sluiting wordt zowel voor sport als dagelijks gebruik ingezet voor meer veiligheid en gebruiksgemak.

Het Fidlockprincipe
Fidlock is een eenvoudig te bedienen sluiting die de voordelen van een magneetsluiting met die van een mechanische kliksluiting. Beide systemen zijn niet eenvoudigweg samengevoegd maar de voordelen zijn gecombineerd: de nieuwe technologie biedt een bijna automatisch sluiten en gebruiksvriendelijk openen van de sluiting met slechts een hand – zelfs met handschoenen. De sluiting is betrouwbaar, robuust en veilig. Dat is mogelijk door het gebruik van een verschuifbare neodymium magneet met een stabiele, mechanische kliksluiting. Het slot opent en sluit op verschillende manieren: bij het sluiten trekken de magneten naar elkaar toe en worden ze door de kliksluiting vergrendeld. Bij het openen worden de magneten bijv. door een draaibeweging omgedraaid zodat ze elkaar afstoten wat het openen vereenvoudigd.

Eenvoudig te bedienen Fidlocksluiting
Het slot opent en sluit op verschillende manieren: bijv. door een draaibeweging (bijv. MINI TURN) of schuifbeweging (bijv. SLIDER, SNAP buckle, SNAP helmet buckle), drukken (bijv. SNAP push) of trekken (bijv. SNAP pull) worden de neodymium magneten verschoven en stoten ze elkaar af – zo wordt het openen vereenvoudigd. De bediening is eenvoudig en met een hand mogelijk.

In het assortiment van Fidlock vindt je naast magneetsluiting, die je ook in verschillende fietshelmen vindt, ook zadeltassen, bidons en de Bottle Twist bidonhouders. Deze functioneren volgens het bekende Fidlock principe en houden de bidon met een magneet vast.