FIVE TEN

Brand of the brave

Fietskleding

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

14 zoekresultaten

Sinds 1985 heeft Five Ten – The Brand of the Brave een grote invloed op de klimsport. De geschiedenis van Five Ten begon – hoe kan het ook anders bij een Amerikaans merk waarvan de oorsprong ligt bij het klimmen – in het Yosemite dal. De moeilijkheidsgraad 5.10 markeerde medio jaren ‘80 bij het free-climbing de stap van het ontspannen klimmen naar het niveau waarop het extreem werd. Charles Cole, oprichter van Five Ten en ook fervent klimmer, hield zich bezig met de ontwikkeling van outdoor schoenen nadat hij tijdens een beklimming in het Yosemite Nationale park uitgegleden en bijna gevallen was. Zijn doel was het ontwikkelen van schoenen met een speciale rubbermix die zeer veel grip bieden. Korte tijd later werd zijn doel verwezenlijkt met de legendarische Stealth Rubber! Deze schoen doet met een doorontwikkelde rubbermix ook tegenwoordig nog vooraan mee bij de lastigste tochten. De conclusie kan getrokken worden dat Five Ten de klimschoen opnieuw heeft uitgevonden. Talloze beklimmingen waren zonder de schoenen van Five Ten onmogelijk geweest. Five Ten heeft het telkens weer voor elkaar gekregen de meetlat voor hoogwaardige klim- en MTB-schoenen te verleggen en daarbij regelmatig nieuwe standaards gezet.

MTB-schoenen van Five Ten – de beste keus voor lastige trails
Wat met klimschoenen begon en voort werd gezet met schoenen voor de watersport, is sinds jaren ook bij het mountainbiken niet meer weg te denken. Het moge jaren geleden zijn dat er voor het laatst geen Five Ten schoen op het podium stond tijdens een MTB-downhill wereldcupwedstrijd. Bij freeriders, trail- en downhillcoureurs, overal waar het er extreem aan toe gaat, zie je Five Ten schoenen. De bikeschoenen combineren een op het biken afgestemde, stroeve Stealth Rubber zoolmix met een uitstekende verwerking, draagcomfort en een casual look. De Five Ten schoenen bieden op platformpedalen veel grip wat doorslaggevend is voor de controle over de fiets. Voor elke fietsdiscipline heeft Five Ten de passende schoen. Alle hebben een geprofileerde zool en robuust bovenmateriaal. Er zijn ook Five Ten MTB-schoenen met boorgaten voor de montage van een SPD-klikpedaal evenals clipless freerider schoenen met een slipvaste rubberen zool.

Approachschoenen – stijlvolle sneakers van Five Ten
De combinatie van grip, een solide verwerking en chique design is natuurlijk ook uitstekend in te zetten voor dagelijks gebruik. Five Ten heeft een hele reeks aan stijlvolle approachschoenen en sneakers in het assortiment.

Five Ten Stealth – rubbermix voor elk gebruiksdoel
Betrouwbaar materiaal is in de sporttakken waarin Five Ten thuis is onmisbaar en vaak bepalend voor succes of mislukking. Bij het klimmen, bouldern, downhillen en mountainbiken mag je voet gewoonweg niet wegglijden. Het belangrijkste voor een rubbermix is de combinatie van houdbaarheid en wrijving. De zool moet ook stabiel zijn om lang mee te kunnen gaan. Tegelijkertijd moet de wrijving voor elk terrein kloppen, want onderweg op rotsen, of staand op de pedalen tijdens de downhill is grip van groot belang. Five Ten krijgt dat voor elkaar door een nauwkeurige afstemming van verschillende varianten van Stealth Rubber en de zeer nauwe samenwerking met topatleten van de betreffende sporttak. Het succes bewijst hun gelijk – de populaire Stealth zolen zijn uit de mountainbikewereld niet meer weg te denken.

Bekijk ons aanbod aan freerider-, flatpedal- en MTB-schoenen van Five Ten. In ons assortiment vind je de schoenen van Five Ten zowel voor heren als dames in alle gangbare maten en kleuren van klassieke zwart tot de trendy seizoenskleuren. Er zijn ook lichte MTB-schoenen voor de zomer en freeriderschoenen met ademende mesh-inserts evenals robuuste schoenen die gewapend zijn tegen weer en wind. Bekijk ook de bekende FREERIDER collectie, de populaire IMPACT collectie of de Danny MacAskill Shoes van de bekende Schotse profwielrenner.