ION

Vooruitstrevend design, functionele snit - ION fietskledij en beschermers

Alle beschermers en kleding van ION

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

20 zoekresultaten

Elke trail is een uitdaging. Over de trail te heersen, de natuur te beleven, met de elementen te spelen – dat is de filosofie van ION. En tegelijkertijd een standaard waaraan de producten van ION moeten voldoen. Het trefwoord is freeride – niet als categorie, maar als innerlijke houding. Op welke fiets je ook zit.

ION is een door gepassioneerde sporters geleid merk dat zich in eerste instantie op de watersport richtte. Bij de oprichting in 2004 concentreerde ION zich op neopreenpakken en -accessoires voor de internationale surf-, kite- en wakeboardscene. De unieke combinatie van kwalitatief hoogwaardige producten, verpakt in progressieve design en styles was al snel in de hele wereld populair. In 2013 vertaalde ION dit concept naar de fiets, want de tweede grote passie van de oprichters van het merk was mountainbiken.

Het idee achter het merk laat zich echter niet op een bepaalde sporttak begrenzen: het gaat er niet om welke sport je beoefent, maar dat je jezelf uitdaagt om de natuur te beleven en de zwaartekracht te ervaren. Daarom ontwikkeld ION producten die niet alleen doordacht en innovatief zijn, maar ook de passie voor het sporten in een zelfstandig design omzetten. Dat weerspiegelt zich bij ION ondertussen in fietskleding, schoenen, rugzakken en protectoren.

En wat betreft de bikesector: de grootste motivatie voor de mensen achter het merk was en is altijd geweest om meer tijd in het zadel door te kunnen brengen.

Het jonge bikewearlabel ION laat zich door de seizoenen niet tegenhouden en heeft ook voor de frissere jaargetijden een uitgebreid assortiment aan weervaste kleding. De aangepaste Outerwear collectie van ION rijkt van lichte, klein opvouwbare windbreakers via lichte regenshorts en softshell broeken tot primaloft-gevoerde jassen en waterdichte, elastische drie-laags jassen. Ze dienen allemaal hetzelfde doel: het seizoen op de fiets verlengen om de eenzaamheid van het laagseizoen op de trail te genieten. Zo lang, tot dat de zomer weer zijn intrede doet!

Tweede seizoen, tweede award: de chique klikpedaal schoen Rascal heeft niet alleen de Design & Innovation Award 2017 gewonnen, maar is nu ook met de German Design Award 2018 onderscheiden. Talrijke tests door bekende MTB-media getuigen ervan dat deze schoen niet alleen door zijn fraaie uiterlijk, maar ook door zijn functionaliteit opvalt.