Kenda

Fietsbanden voor de wielersport

Fietsonderdelen

Voor tochten met racefiets, MTB, downhill-fiets, trekking- of toerfiets heb je banden nodig die perfecte grip bieden, over een ideale rubbermix beschikken en lang meegaan. De firma Kenda kent de uitdagingen op het gebied van gewicht, materiaal, aard en verwerking van fietsbanden die telkens onderweg zijn over wortels en stenen. De firma hoort tegenwoordig bij de wereldwijd grootste producenten van binnenbanden en buitenbanden en dankt zijn succes aan jarenlange ervaring en constant onderzoek en ontwikkeling. De firma Kenda is bekend vanwege de innovatieve productontwikkeling en de constante kwaliteit op hoog niveau. De prijzen van de binnenbanden zijn zeer competitief. Ook de uitstekende Kenda klantenservice is zeer bekend en gewaardeerd. Binnenbanden van Kenda bieden op elke ondergrond veel grip.

Fietsbanden van Kenda – van tubeless banden tot binnenbanden met anti-lekbescherming
Innovaties van Kenda zijn wereldwijd bekend. Dankzij het werk van ingenieurs, onderzoeksteams en professionele sporters is de firma altijd op de hoogte van actuele resultaten uit de rubber- en bandenindustrie. Met deze achtergrondkennis over de juiste rubbermix heeft de firma er maatgevend aan bijgedragen dat er in de loop der jaren telkens weer verbeterde banden en binnenbanden getest, gereden en gekocht konden worden. Net zo belangrijk voor de wielersport is bovendien de ontwikkeling van de zegenoemde binnenband met anti-lekbescherming. Het geheim is een speciale binnenband die gevuld is met extra gel. Gaatjes tot 2,6 millimeter blijven op die manier ongevaarlijk. De lucht blijft altijd veilig in de band. Een bandenwissel bij wedstrijden, die waardevolle tijd kan kosten, is derhalve niet meer nodig.

Wielersport met Kenda – Banden en binnenbanden voor alle fietstochten
Fietsbanden en -binnenbanden zijn altijd zo goed als de rubbermix die voor de productie wordt gebruikt. Rubberexpert Kenda weet welke combinaties optimale resultaten bewerkstelligen en biedt de wielersport innovatieve producten. Decennialange ervaring en ontwikkeling hebben zich uitbetaald en zo beschikt Kenda tegenwoordig over alle rubbermixen die in de wielersport worden gebruikt. Als marktleider kent de firma de eisen die aan de band en binnenband van een fiets worden gesteld. Van belang zijn houdbaarheid, tractie, gewicht en rolweerstand. Vanzelfsprekend speelt ook de anti-lekbescherming een rol. De houdbaarheid is een belangrijk criterium bij het succes van een Kenda product.