KMC

De specialist voor fietskettingen, kettingschakels en sluitschakels

Fietsonderdelen

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

36 zoekresultaten

KMC beschikt als specialist voor het maken en verkopen van fietskettingen over meerdere decennia ervaring. Het wereldwijd opererende bedrijf met hoofdkantoor in Taiwan is in 1977 door Charles Wu opgericht en heeft zich ontwikkeld tot een van de grootste producenten van fietskettingen ter wereld. KMX produceert kettingen, kettingschakels en kettingsloten, brengt deze onder het eigen merk op de markt en levert ze aan andere merken in de fietswereld.

Het succes is te verklaren door constante verbeteringen en innovaties die zich oriënteren aan de stijgende eisen van klanten uit de industrie en handel. Zo is KMX actief bij de wielersport betrokken en staat het bedrijf telkens in contact met fietsers en mecaniciens. De focus ligt op de loop- en schakeleigenschappen van de kettingen, verbonden met een langere levensduur, wat tot uitdrukking komt in de verschillende varianten voor singlespeed, naaf- en derailleurversnellingen tot 12-speed. Speciale productietechnologieën, afzonderlijk of in combinatie, zorgen voor soepele schakelacties, bescherming tegen roesten, een laag gewicht of minimale wrijving. KMC kettingen zijn compatibel met nagenoeg alle schakelsystemen zoals Shimano, SRAM enz. en hebben geen bepaalde looprichting. Er wordt geen verschil gemaakt naar toepassing, bijvoorbeeld race of MTB, maar naar het verzet van de aandrijving.

Zo passen bijv. de kettingen van de X11-serie bij alle 11-speed systemen en zijn ze voor alle toepassingen geschikt. Dat KMC als kettingproducent altijd op de nieuwste stand van de techniek is, blijkt uit het feit dat men al zeer vroeg een ketting voor e-bikes met middenmotor op de markt bracht. KMC biedt compleet aandrijfoplossingen aan met op elkaar afgestemde kettingbladen voor Bosch motoren, tandwielen voor naafversnellingen en belastbare kettingen die lang meegaan. Het bedrijf probeert de beste producten te maken, wat leidt tot interessante innovaties en constante verbeteringen. Gereedschappen voor het meten van de slijtage van de ketting en het openen en sluiten van kettingen ronden het assortiment van KMC af.