Kool Stop

De specialist voor fietsremblokken

Fietsonderdelen

Kool Stop is een internationaal actieve producten en ontwikkelaar van schijfremblokken. De geschiedenis van het bedrijf begint in 1978 toen het in Oregon in de VS werd opgericht. Tegenwoordig is de onderdelenspecialist internationaal bekend vanwege de effectieve remtechnologie. De hoogwaardige remblokken vind je overal in de fietsindustrie. Kool Stop Europa is ondergebracht in Nederland. De remblokken voor alle fietstypes worden in eigen fabrieken verwerkt zodat de hoge kwaliteit direct gecontroleerd kan worden. De actuele standaards met de hoge eisen die aan de kwaliteit worden gesteld zijn vanzelfsprekend.

Onderdelen van Kool Stop, de specialist voor fietsremblokken
Alle remblokken worden op hoog niveau ontwikkeld en geproduceerd. Ook aan de velgen wordt veel aandacht besteed (rim friendly). Kool Stop heeft zich op twee verschillende soorten remblokken gespecialiseerd: remblokken voor aluminium velgen en voor speciale velgen – voor de aluminium velgen zijn er universele en speciale remblokken. Deze laatste blokken zijn ontwikkeld voor het gebruik onder extreme weersomstandigheden bij freestyle-, trick- of trialgebruik. Voor keramische, carbon en Rigida CSS velgen zijn er speciale remblokken. Voor schijfremmen zijn er de Kool Stop discremblokken.

Remparts van Kool Stop – perfecte remprestaties onder extreme omstandigheden
Dat garandeert Kool Stop. Remblokken hoeven daarom maar kort ingereden te worden om direct optimaal te kunnen presteren. De snelle reactietijd is belangrijk bij extreme tochten. Downhill, trialon of slalom: elke renner die voor Kool Stop kiest wordt overtuigd door de remkracht, stabiliteit en levensduur. De schijfremblokken ontzien de remschijven en bieden op alle ondergronden en in alle situaties een hoog remvermogen. Aangezien de remblokken weinig metaal bevatten, is ook de remweg beter. Met de remblokken van Kool Stop kun je gegarandeerd veilig remmen met korte remwegen.