Kool Stop

De specialist voor fietsremblokken

Fietsonderdelen

Kool Stop is een internationale fabrikant en ontwikkelaar van schijfremblokken, remvoering en remblokken. De geschiedenis van het bedrijf voor fietsaccessoires gaat terug tot 1978. Het bedrijf werd toen opgericht in de staat Oregon in de Verenigde Staten. Vandaag de dag staat de fietsonderdelenexpert internationaal bekend om zijn bijzonder effectieve remtechnologie. De hoogwaardige remblokken worden gebruikt op elk gebied van de fietsindustrie. Kool Stop Europe is gevestigd in Nederland. De remblokjes voor alle soorten fietsremmen worden speciaal verwerkt in de filialen, zodat de perfect op elkaar afgestemde samenstelling van de afzonderlijke remonderdelen altijd ter plekke is gegarandeerd. Het vakmanschap van deze specialist voldoet aan de nieuwste normen op het gebied van fietsen en hoge kwaliteitsnormen zijn vanzelfsprekend. 

Fietsonderdelen van Kool Stop, de specialist op het gebied van fietsremblokken
Alle remblokken voor fietsremmen zijn ontwikkeld en geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Natuurlijk wordt er bij de productie van fietsonderdelen ook rekening gehouden met de velgen (rim friendly) en is velgvriendelijk gebruik standaard bij de productie van alle fietsartikelen. Kool Stop is gespecialiseerd in de productie van twee verschillende fietsremblokken: Remvoering voor aluminium velgen en speciale velgen; er wordt onderscheid gemaakt tussen universele voeringen en speciale voeringen voor aluminium velgen. De speciale remvoering is ontworpen voor gebruik in extreme weersomstandigheden voor freestyle, trick of trial rijden. Er zijn andere remblokken verkrijgbaar voor speciale velgen, zoals keramische velgen, carbon velgen en Rigida CSS velgen. Kool Stop Disc-remblokken zijn speciaal ontworpen voor schijfremmen. 

Kool Stop fietsremblokken – perfecte remprestaties onder extreme omstandigheden
Kool Stop doet deze veiligheidsbelofte. Daarom hoeven de remblokken maar kort te worden ingereden om direct hun volledige remkracht te tonen. Deze snelle reactietijd is vooral belangrijk voor extreme ritten en extreme bikers. Of het nu gaat om downhill, trial, slalom of andere disciplines op de fiets: Remkracht, stabiliteit en robuustheid overtuigen elke fietser die kiest voor Kool Stop accessoires. De schijfremblokken zijn mild voor de schijf en zorgen voor goede remprestaties op alle soorten ondergrond en in alle situaties waarin snel stoppen belangrijk is. Omdat de fietsremblokjes slechts enkele metalen onderdelen bevatten, is ook de remweg verbeterd. Veilig remmen en een korte remweg zijn gegarandeerd op fietsen met Kool Stop remblokken.