MAVIC
LE SANG JAUNE

Mavic
De specialist voor wielen, banden en kleding

Mavic is een Franse fabrikant van fietscomponeten bijv. wielsets of MTB-banden evenals van fietskleding zoals fietsbroeken, windjacks of thermo-jacks. Het bedrijf met zijn zetel in de buurt van Saint-Étienne in Frankrijk kan terugblikken of een lange geschiedenis: reeds in 1889 werd de fietsfabriek door Charles Idoux en Lucien Chanel opgericht en concentreerde zich van meet af aan op de productie van reserveonderdelen voor fietsen. Hierbij biedt Mavic tegenwoordig een verstrekkend aanbod aan fietsgerelateerde producten: daartoe behoren o.a. diverse racefiets- en MTB-velgen, racefiets- en MTB-banden, racefiets- en MTB-wielsets, naven, reservespaken, en pedaalsets. Daarnaast biedt Mavic wielersportkleding en fietsaccessoires voor dames en heren, zoals bijv. trekkingschoenen, racefietsschoenen, overschoenen, MTB-schoenen, fietshandschoenen, winterhandschoenen, thermo-shirts met lange mouw, koersbroeken, fietsbroeken, wind- en regenjacks, fietsbroeken, thermo-jacks, bike-shirts, bike-shorts, helmen en shirts.

Veelzijdigheid als visitekaartje: het uitgebreide Mavic assortiment
Terwijl talrijke andere bedrijven zich specialiseren op een productsector, heeft Mavic bewust een keuze gemaakt tegen specialisatie. Tot aan vandaag is Mavic een veelgevraagd merk voor kwalitatief hoogwaardige en sterke fietscomponenten zoals bijv. complete wielsets, velgen, fietscomputers evenals wielersportkleding. De meer dan 100-jarige ervaring van het bedrijf wordt weerspiegeld in de productie van de Mavic-producten. Zo ontwikkelt het Mavic-team met zijn passie voor de wielersport componenten, wielersportkleding en accessoires voor fietsers in de wielersport. Hierbij staan voor de productontwikkelaars het draagcomfort en de kwaliteit van de producten altijd in de focus van de ontwikkeling. Daarom werken CAD-constructeurs en modelbouwers hand in hand aan “echte” voorbeelden en CAD-modellen met het doel om de producten van Mavic permanent verder te ontwikkelen en te optimaliseren.  

Sinds 1973 stelt Mavic een onafhankelijke routeservice bij talrijke wielerwedstrijden ter beschikking en kon doordat men zo dicht bij de wielsport staat veel ervaring opdoen. Deze ervaring vindt zijn weerslag in diverse nieuwe ontwikkelingen en hiermee wordt de wielersport kwalitatief naar een steeds hoger plan getild.