Michelin

Fiestbanden en latex binnenbanden

Fietsonderdelen

  • Sorteren:

0 zoekresultaten

Geen producten gevonden

Michelin is gevestigd in Frankrijk en in de wielerbranche bekend als producent van hoog kwalitatieve band. In onderzoeks- en ontwikkelingscentra op verschillende locaties werkt het bedrijf aan verschillende rubbermixen en profielen om aan de hoge eisen van fietsers tegemoet te komen. In 1889 begonnen de gebroeders Michelin al met de verwerking van kautschuk. Tegenwoordig zijn de fietsbanden en binnenbanden van Michelin wereldwijd bekend en worden ze op alle wegen gebruikt. Er zijn zowel banden voor racefietsen, moutainbikes of trekkingbikes. Michelin stelt fietsers over de hele wereld in staat met de passende banden onderweg te zijn.

Fietsbanden van Michelin – racebanden met veel weerstand
Met de fietsbanden uit het innovatie assortiment biedt Michelin op alle ondergronden veel performance. Voor elk gebruiksdoel zijn er speciaal aangepast banden. Deze zijn zo ontwikkeld dat de wisselwerking tussen rolweerstand en efficiëntie optimaal is. Onder natte omstandigheden bieden ze grip en het gewicht van zowel binnen- als buitenband wordt laag gehouden. De banden zijn beschermd tegen lekrijden zodat je zowel de racefiets, MTB en trekkingbike je doelen kunt bereiken. Voor optimale resultaten in de wielersport moet ook het rolgedrag van een band kloppen. Wat je nodig hebt, is een band met veel weerstand om zo snel mogelijk onderweg te kunnen zijn.

Fietsbanden van Michelin – onderdelen voor optimaal comfort op de fiets
Fietsbanden van Michelin voor professioneel gebruik moeten van een hoge kwaliteit zijn. Het is belangrijk dat de banden robuust en prestatiegericht zijn. Ze moeten ook alle ondergronden voldoende grip bieden, zowel in de bochten als op rechte stukken. De rubbermix moet ook bij hoge snelheden goed presteren en ook het rolgedrag is van groot belang. Een raceband van Michelin biedt zowel wanneer het droog als wanneer het nat is veel grip en is spoorvast zodat accelaratie- en remkracht direct wordt overdragen. De banden zijn ontworpen om optimaal comfort te bieden – oneffenheden in het wegdek worden vereffend.