milKit

Innovatieve oplossingen voor tubeless band en afdichtmiddel

Alle producten van milKit

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

4 zoekresultaten

milKit is een revolutionair tubeless-ventielsysteem dat de installatie en het onderhoud van tubeless-systemen eenvoudig en schoon maakt.

Snel: Meren en navullen van de afdichtingsvloeistof, zonder lucht uit de banden te laten. Schoon: Geen verstopt ventiel. Een rubberen klepje voorkomt het binnentreden van de afdichtingsmelk. Simpel: Banden droog installeren, daarna vullen met dichtmelk - geen geknoei meer.

Het idee voor milKit ontstond tijdens een mountainbiketocht in de Verenigde Staten. Een platte tubeless-band vanwege uitgedroogde afdichtingsvloeistof zorgde voor een onverwachte pauze. Een probleem dat vele tubeless-gebruikers kennen.

Produktontwikkelingsingenieur en enthousiast mountainbiker Pius Kobler had genoeg van dit soort problemen en besloot dat hij er iets aan wilde doen - in de daaropvolgende maanden ontwikkelde hij milKit. Samen met een gepassioneerd mountainbiker en ervaren ondernemer stichtte hij de firma Sport Components AG. Hun doel is het leven van mountainbikers en andere sporters makkelijker maken met innovatieve producten en een marktleidende aanbieder van fietscomponenten worden.

Productie

Om de hoogste kwaliteit en korte levertijden te kunnen garanderen, worden alle milKit-producten in Zwitserland, Italië en Portugal gemaakt - in het hart van Europa dus.