NIKWAX

Betrouwbaar & prestatiegericht: impregnatiemiddel van Nikwax

Kleding

Het succesverhaal van de firma Nikwax begin in 1977. Destijds ontwikkelde Nick Brown, een gepassioneerde en avontuurlijke wandelaar zijn eigen impregnatiewas om zijn schoeisel uit leer droog te houden. Sedertdien heeft Nikwax zich ontwikkeld tot een grote producent van reinigings- en impregnatiemiddelen en worden de producten in 50 landen verkocht.

Onafhankelijk van het weer – Nikwax houdt droog en warm
Nikwax ontwikkelt en produceert hoogkwalitatieve reinigings- en impregnatiemiddelen met het doel de levensduur en de prestatie van kleding, schoenen en uitrusting te verbeteren. Op het werk of in de vrije tijd: Nikwax zorgt ervoor dat je bij natte weersomstandigheden droog en warm blijft.

Eenvoudig gebruik
Op de voorgrond staat voor Nikwax het eenvoudige gebruik. Je kunt het eenvoudig toevoegen aan een normale was of een handwas – klaar! Om de impregnatie te ‘activeren’ is het niet nodig de kleding na het wassen extra te wassen. De producten zijn zo zonder verspilling direct daar klaar voor waar je ze voor nodig hebt. Naast een snelle impregnatie kan je zo dus ook geld sparen.

Veilig voor het milieu
Geen uitstootgassen, geen gif, geen fluorcarbon - ook daarvoor staat Nikwax. Het is voor de firma belangrijk dat de producten geavanceerde elastomeertechnologieën gebruiken, niet op dieren getest worden en voor het milieu verantwoord zijn. Voor dit milieubewuste optreden heeft Nikwax al talrijke onderscheidingen gekregen, zoals de gerenomeerde Brite Queen’s Award (4x), de Sunday Times Best Green Award (3x) en de Green Apple Award (2x). In 2014 werd Nikwax onderscheiden met de Queen’s Award voor duurzame ontwikkeling – als eerste en tot dusverre enige outdoor-firma. Bovendien is Nikwax ISO 9001 en 14001 gecertificeerd.
Wie Nikwax gebruikt, vernieuwt dus niet alleen de functie van de kleding, uitrusting en schoenen, maar reduceert ook de verspillig van de grondstoffen en energiebronnen.