ORTLIEB

Fietsuitrusting: Rugzakken & fietstassen

Fietsaccessoires

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

199 zoekresultaten

De basis van ORTLIEB gaat terug op een geschiedenis uit de goede oude tijd. Fietsen was en is een sport waarbij je de natuur beleeft en je veel mogelijkheden hebt. De jonge Hartmut Ortlieb werd op de avond na een lange fietstocht geconfronteerd met een natte slaapzak. Een langsrijdende vrachtwagen, met lading die onder het zeil droog bleef, inspireerde hem fietstassen te maken waarin de inhoud droog blijft. Hij maakte zijn eerste fietstassen van rood vrachtwagenzeil met zijn moeders naaimachine.

Outdoor sporten met ORTLIEB – fietstassen van vrachtwagenzeil
De ontwikkeling van de praktische fietstassen ging snel. Hartmut Ortlieb bevestigde de deksel met een riem uit de werkplaats van de leerbewerker en haalde haken uit de bouwmarkt om de tas aan de bagagedrager te kunnen hangen. En zo werd de naaimachine aan het werk gezet en ontstonden er telkens nieuwe ideeën. Voor outdoor sporten kun je nu gebruik van ORTLIEB producten die vooral in de wielersport praktisch zijn. Onafhankelijk van weer en wind kunnen fietsers hun spullen droog vervoeren en van hun tochten genieten.

Wielerproducten van ORTLIEB met technische oplossingen
Het ORTLIEB outdoor equipment beschikt over vele unieke technische oplossingen. Sluitingen of bevestigingssystemen – de gebruiksvriendelijkheid laat je versteld staan. ORTLIEB produceert fietsartikelen met 2D- en 3D hoogfrequentie weerstandlassen. De waterdichte ORTLIEB producten worden niet genaaid of geplakt, maar tijdens het weerstandlassen met elkaar verbonden. Zo is een waterdichte en extreem lang houdbare verbinding mogelijk. Een 2D las wordt bij platte producten zoals kaartvakken gebruikt, een 3D las bij fietstassen. ORTLIEB streeft al meer dan 25 jaar hetzelfde doel na en blijft trouw aan de aanvankelijke impulsen. Tijdens het fietsen door de natuur moet elke fietsers zich prettig voelen en ongeacht het weer kunnen genieten.