POC

Helmen en protectoren voor de gravity wielersport

Kleding

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

82 zoekresultaten

POC is een Zweedse firma met een duidelijke missie: het ontwikkelen van fietshelmen en protectoren die enerzijds levens redden en anderzijds blessures na sportongevallen van gravity sporters reduceren. POC heeft met zijn gepatenteerde veiligheidsoplossingen reeds nieuwe standaards gezet m.b.t. constructie, materiaalcombinatie en techniek en daarmee de beschermingsgraad wezenlijk verhoogd. Naast helmen en protectoren biedt POC ook verschillende hoogwaardige accessoires zoals handschoenen, sportbrillen en bidons evenals diverse kledingstukken zoals jerseys en fietsbroeken.

POC rugprotectoren met verschillende hardheden
De POC protectoren zijn vooral flexibel, comfortabel en licht. Ze beschikken over twee verschillende beschermingscategorieën: VPD (visco-elastic polymer dough) en multi-impact. Deze systemen zijn gebaseerd op het inzicht dat de meeste sporters verschillende eisen aan hun beschermende kleding stellen. Het verschil: de POC VPD protector werkt progressief, hij past zich aan de intensiteit van de val aan en blijft flexibel. De polyurethaan schuimstof van de multi-impact modellen daarentegen past zich aan de gebruiker aan en blijft zacht. Bij een val verstijft het materiaal en heeft het de eigenschap energie op te nemen.  

POC helmen – verschillende helmcategorieën voor diverse situaties in de wielersport
POC heeft zes verschillende helmcategorieën ontwikkeld om aan de verschillende eisen van sporters tegemoet te kunnen komen: de combinatie van in-mold en hard shell leidt ertoe dat de energie bij een val zeer goed geabsorbeerd kan worden. Zo wordt vermeden dat scherpe of harde voorwerpen in de helm binnendringen. Als materiaal gebruikt POC voor zijn helmen EPP (geëxpandeerd polypropyleen) omdat dit de eigenschap heeft meervoudige vallen en de vrijgekomen energie te absorberen. Het bijzondere aan de polypropyleen (EPP) schaal: in tegenstellig tot een schaal uit EPS wordt het geëxpandeerde polypropyleen bij een val niet vervormd en is het daarom ideaal om meerdere stoten op te vangen.

Uit de praktijk voor de sporter – de POC werkwijze
Om zo dicht mogelijk bij de eisen van extreme sporters en sportfananten te kunnen zijn, werkt POC samen met een groot team van athleten uit verschillende sporttakken. Op het gebied van beschermende kleding is het POC telkens weer gelukt nieuwe standaards te zetten. Zo worden de POC skibrillen, helmen, protectoren en vele andere artikelen in samenwerking met wetenschappers ontwikkeld.


Het Zweedse POX werd in 2005 opgericht en heeft in korte tijd naam gemaakt als producent van helmen, brillen, kleding en protectoren. POC werkt samen met specialisten uit de sportgeneeskunde en neurologie evenals experts van de Volvo Car Group om de veiligheid van helmen en protectoren constant te verbeteren. Veel beroemde atleten en ook het UCI ProTeam Cannondale-Drapac Pro Cycling vertrouwen de Zweden. Door het unieke design en de hoge veiligheidstandaards won POC in 2017 de ‘Brand of the Year’ award van de German Design Council.
POC’s Octal is een perfecte compromis tussen hoog comfort, uitstekende ventilatie en een laag gewicht. Bij de ontwikkeling van het ventilatiesysteem heeft POC een innovatieve weg gekozen: in plaats van veel ventilatieopeningen is de maat van de openingen en derhalve het volume van de ventilatie geoptimaliseerd. Dit design maakt een goede ventilatie aan de voorkant mogelijk die in combinatie met de interne constructie een zeer goede luchtstroom door de volledige helm mogelijk maakt en ook de aerodynamische performance verbetert.