POLAR wielersporttechniek <br>voor optimale begeleiding van de training

Als een van de toonaangevende op het gebied van hartslagmeting, activity tracking en fietscomputers, biedt Polar wielersporters, hardlopers, wedstrijdatleten en alle andere geïnteresseerden in fitness, een groot aanbod aan technologische sportproducten. Het doet daarbij niet ter zake in welke sporttak je momenteel actief bent – de hartslaghorloges van Polar, de fitnessarmbanden, gps-apparaten, hartslagmeters, fietscomputers, weegschalen enz. zijn uiterst geschikt om jouw training volledig op het ritme van jouw lichaam af te stemmen. Polar levert de technologieën op je prestaties op een apparaat in zakformaat bij te houden. Minicomputers in de vorm van een horloge meten prestaties, hartslag, tijd, hoogte, snelheid enz. Het idee achter de producten van POLAR ontstond in 1975 tijdens een skitocht toen men een draagbar, draadloos hartslagmeetapparaat wilde ontwikkelen. Tot dan toe was er nog geen mogelijkheid tijdens de training de hartslag nauwkeurig te registreren. Daarna ging alles erg snel. In 1976 werd de firma Polar in de buurt van de stad Oulu in Finland door Seppo Säynäjäkangas opgericht. In 1979 werd het patent ingediend voor draadloze hartslagmeting.

Wielersport met Polar – met trainingssystemen de signalen van het lichaam juist interpreteren   
Tegenwoordig voldoet het omvangrijke assortiment van POLAR aan de hoge eisen en uiteenlopendste doelen van fietsers en andere sporters. De veelzijdige minicomputers registreren afh. van het model samen met een borstband direct aan de pols gegevens die je voor de bewaking en ontwikkeling van jouw training nodig hebt. Door de ingebouwde gps-sensor registeren de Polar gps-sporthorloges bijv. nauwkeurige gegevens zoals route, snelheid en afstand en presenteren via een smartphone app een individuele trainingsanalyse.

Een belangrijke motivatie van de firma POLAR is de wens de signale van het lichaam ook in de toekomst juist te interpreteren. Daarom worden verder ook van hoogwaardige trainingscomputers tot lichte fitnessarmbanden vele trainingssystemen ter beschikking gesteld. Ook het pakket aan accessoires worden steeds omvangrijker: om de gevoelige computers ideaal aan de fiets te kunnen bevestigen, zijn er diverse houders. Snelheids- en cadanshouders dragen ertoe bij, om jouw trainingsgegevens ideaal te kunnen analyseren.