Race Face

Voor pittige tochten met de mountainbike

Alle MTB-onderdelen en MTB kleding van Race Face

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

4 zoekresultaten

De firma Race Face behoort tegenwoordig tot de globale marktleiders op het gebied van fietsonderdelen zoals stuur, stuurpen en zadelpen. Het bedrijf is gevestigd in het Canadeese New Westminster. De North Shore bergen bieden de ideale voorwaarden om alle fietsproducten in extreme omstandigheden uitvoerig te testen. De eisen die aan de kwaliteit van de onderdelen worden gesteld zijn dan ook hoog. Elk onderdeel wordt gekenmerkt door een laag gewicht, een innovatief design en een goede verwerking. De technologie en het gebruik van speciale legeringen maken Race Face tot een ideale partner op extreme ondergronden en verklaren waarom het bedrijf tegenwoordig een internationaal succesvol team sponsort.

Fietsonderdelen van Race Face, voor pittige tochten met de mountainbike
Om tijdens lastige tochten veilig in het zadel te zitten, moet de techniek van de onderdelen bestendig zijn. Race Face sturen zijn ontwikkeld voor pittige tochten met de mountainbike, maar ze kunnen ook gebruikt worden op de trekkingfiets. Als materiaal wordt aluminium gebruikt, dat parelgestraald wordt. Vlooiende overgangen en een butted design zorgt voor meer stabiliteit en houdbaarheid. Het stuur van de Canadese expert is er in verschillende uitvoeringen. Maar welk stuur je ook gebruikt: de materiaaleigenschappen overtuigen op elke ondergrond.

Mountainbike met Race Face – zadels en zadelpennen voor extreem MTB-gebruik
Naast de techniek van de mountainbiker moet ook de techniek van het materiaal overtuigend zijn. Hoe veilig en succesvol een biker in het zadel zit, is vaak afhankelijk van de zadelpen. De Race Face modellen zijn dankzij de innovatieve klemkop eenvoudig, snel en nauwkeurig in te stellen. Maar ook de verwerking van het oppervlak is goed doordacht. De zadelpen is parelgestraald zodat stenen, wortelen en stokken onderweg geen blijvende sporen achterlaten. Voor veilig cross country gebruik zijn er voor mountainbikes Race Face stuurpennen die aan de eisen tegemoet komen, die in extreem terrein aan renners en hun mountainbikes gesteld worden.