Reverse

MTB Gravity Parts voor hoge kwaliteitseisen

Reverse Components – kwaliteit van bikers voor bikers

Gedreven door een persoonlijke passie voor de mountainbikesport zijn alle productideeën bij Reverse Components sinds 2004 letterlijk op het de trail ontstaan. Naast het stijlvolle uiterlijk in talloze kleurvariaties, hebben functionaliteit en betrouwbaarheid natuurlijk de hoogste prioriteit bij de productontwikkeling.


Het feit dat de oprichters van Reverse zelf ambitieuze bikers zijn, is net zo goed een voordeel voor de ontwikkeling als de feedback van atleten die de Reverse-onderdelen wereldwijd aan de tand voelen tijdens downhill- en freeride-ritten en tijdens hun toertochten. Over testen gesproken: De praktijktest is goed, maar daarnaast laat Reverse elk product in het EFBE-lab testen volgens de strengste industrienormen. Je kunt dus 100% vertrouwen op je onderdelen – ‘United in Shred’.

Fietsonderdelen

De belastbare componenten van REVERSE voelen zich thuis op de trail.
Het merk Reverse Components biedt een veelzijdig assortiment aan hoogwaardige fietsonderdelen van cross country tot downhill met het zwaartepunt op gravity. Ontstaan uit de wens naar betrouwbare componenten op maat, put de firma uit het Zwarte Woud inspiratie uit de eigen passie voor het mountainbiken.

Betrouwbare componenten bieden niet alleen een goed gevoel op de fiets, ze zijn bij de belastingen die tijdens freeride, dirt en downhill normaal zijn, ook bepalend voor de veiligheid en gezondheid van de renner. Zo worden alle sturen en stuurpennen van Reserve aan een intensieve belastingtest naar de EFBE-standaard MTB-G (= gravity) onderworpen. De onderdelen moeten op de testbank 100.000 bewegingen verdragen voordat een prototype voor productie wordt vrijgegeven.

Van begin af aan en nu al meer dan 10 jaar test en ontwikkelt Reverse zijn producten zowel tijdens wedstrijden als in het laboratorium. Om nieuwe tips en feedback onder extreme omstandigheden te krijgen, werkt Reverse Components nauw samen met een eigen raceteam dat bestaat uit nationale en internationale profs.

Van velg via stuurpen, balhoofdstel, handvat, zadel, zadelpen, kettingblad, kettinggeleiding, crankstel, stuur tot pedaal biedt Reverse complete uitrustingen voor verschillende disciplines van de mountainbikesport.

Aangezien gravity fietsen allang niet meer zwart hoeven te zijn, stellen veel coureurs hun fiets naar hun eigen smaak samen. Reverse biedt de meeste onderdelen in verschillende geanodiseerde kleuren aan en maakt het zo mogelijk jouw fiets te individualiseren.

Reverse Components onderhoudt vanaf het begin een nauw contact met de scene. Als uit de MTB-wereld ontstane ‘Rider owned Company’ biedt Reverse moderne mountainbikeonderdelen die belastbaar en chique zijn en met passie zijn gemaakt.