Ritchey

Fietsonderdelen met liefde voor het detail

Fietsonderdelen

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

75 zoekresultaten

Wielersport met Ritchey – de ontdekking van de mountainbikes in de Californische bergen
Sinds de oprichting van de firma in 1974 door Tom Ritchey heeft producent Ritchey zich constant doorontwikkeld en zijn assortiment aan fietsonderdelen telkens uitgebreid. De geschiedenis van de firma begint met eenvoudige fietsen aan het begin van de jaren ’70 in California – toen mountainbikes nog geen thema waren. Tom Ritchey en zijn vrienden reden met oude fietsen door de bergen en gebruikten daarvoor onderdelen uit de motorcross en zelf gemaakt onderdelen. Maar de navraag naar geschikte fietsonderdelen werd telkens groter zodat Tom Ritchey besloot met Ritchey zijn eigen firma voor mountainbikeonderdelen op te richten. 

Met Ritchey onderdelen voor elke toer uitgerust
Het aanbod van de firma Ritchey omvat vooral stabiele en zeer licht onderdelen zoals MTB-, trekking- en racesturen, balhoofdstellen, stuurpennen, zadels, zadelpennen, handvatten en nog veel meer hoogwaardige fietsonderdelen. De hoge kwaliteit van de fiets- en mountainbikeonderdelen bereikt de firma Ritchey door een mix van verschillende factoren. Op de eerste plaats staan de technische voordelen die met veel liefde voor detail bij de fase van het productdesign worden aangereikt. Maar daarmee stelt de firma Ritchey zich nog niet tevreden, met rigoureuze vermoeidheidstest worden de eerste exemplaren getest en ontstaat een product.

Ritchey: consequente doorontwikkeling van de bestaande techniek  
Door goed geschoolde medewerkers, consequente kwaliteitsbewaking en intensief onderzoek ontstaan producten die wereldwijd worden verkocht. Het bedrijf legt veel waarde op de doorontwikkeling en werkt constant aan de verbetering van de bestaande techniek. Een goede service rondt het aanbod van Ritchey af.