•  50,000 artikelen direct op voorraad
  •  Gratis retourneren
  •  Individueel advies bij aankoop van een fiets
  •  1 maand recht op retournering
  •  Fietsmontage in Duitsland

Rock Shox
Fietsonderdelen voor optimale rij-eigenschappen

De firma Rock Shox produceert fietsonderdelen met eersterangs eigenschappen, doordacht en getest door wereldkampioenen. De hoge kwaliteitsstandaard maakt optimale rij-eigenschappen mogelijk waar niet alleen hobbyrenners van profiteren. Met innovatieve producten voor de wielersport, waaronder dempers, voorvorken voor trekkingfiets en moutainbike en de bijbehorende toebehoren, biedt Rock Shox de beste voorwaarden voor de beste rij-eigenschappen van je fiets.

Wielersport met Rock Shox – fietsonderdelen getest door wereldkampioenen
De in 1989 in North Carolina opgerichte firma Rock Shox was aanvankelijk niet in de wielersport actief. De firma werd opgericht door Paul Turner en Steve Simons die beide in de motocrosswereld opgroeiden en lid waren van een motocrossteam. Paul Turner werkte in het team als mechanicien en Steve Simons als profcrosser. Met zijn ervaringen uit deze tijd ontwierp Simons later dempers voor zijn eigen bedrijf Simons Inc en in 1989 begonnen Turner en Simons een verende voorvork voor mountainbikes te ontwikkelen. Het succes van deze ontwikkeling werd bevestigd door Greg Herbold die wereldkampioen downhill werd met een Rock Shox voorvork. Met deze overwinning werd de productie van de eerste 100 verende voorvorken voor MTB’s afgesloten en de RS-1 was geboren.

WE HEBBEN JOUW TOESTEMMING NODIG OM DE SERVICE-AANBOD VAN YOUTUBE TE KUNNEN LADEN!

Wij maken gebruik van een service van een andere aanbieder om video's weer te geven. Deze service kan gegevens over je activiteiten verzamelen. Lees de details en ga akkoord met het gebruik van deze service om de video te kunnen bekijken.