Rohloff

Fietsonderdelen met hoge eisen aan functionaliteit, betrouwbaarheid en levensduur

Fietsonderdelen

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

28 zoekresultaten

De in 1986 opgerichte firma Rohloff is bekend vanwege de innovatieve aandrijvingstechnieken die de fiets en de sporter in de waarste zin van het woord naar voren brengen. Karakteristiek voor het assortiment is de hoge eis aan functionaliteit, betrouwbaarheid en levensduur. Van deze techniekexperts kunnen fietsers o.a. remschijven, tandwielen, kettingponsen, asplaten, versnellingsnaven en verschillende handvatten in hoge kwaliteit aanschaffen. Maar ook kranstrekkers en speciaal fietsolie horen bij het assortiment. Zeer bekend is het Rohloff kettingmontageapparaat dat onder de naam ‘Grünes Monster’ op de markt bekend is. De productie van versnellingsnaven is een belangrijke taak van Rohloff, die door onderzoek en ontwikkeling telkens weer nieuwe standaards zet.

Fietsonderdelen van Rohloff – versnellingsnaven met 14 versnellingen
Rohloff heeft in de loop der jaren een groot aanbod aan kwaliteitsproducten voor fietsen ontwikkeld. Voor fietsers die hoge eisen stellen produceert de firma versnellingsnaven met 14 versnellingen die zowel door hobbyisten als profs gebruikt worden. Kenmerking is de souplesse en effectiviteit. Onderhoud is vrijwel nooit nodig. Je hebt een groot bereik en goede versnellingssprongen. Ook onder extreme omstandigheden beloof de naaf goede functionaliteit. Bij het omvangrijke assortiment horen verder tandwielen, schakelverstellers, kettingspanners, remschijven en olieververssets. En met de versnellingsnaaf ben je ook in extreem terrein soeverein onderweg.

Fietssmeermiddelen van Rohloff – fietsonderdelen lopen als gesmeerd
Alle onderdelen aan een fiets functioneren pas juist als de componenten gesmeerd lopen. Voor lange tochten en een lange levensduur van de onderdelen zijn er speciale producten van Rohloff. Ze zijn biologisch afbreekbaar. De smeermiddelen hebben een hoge drukstabiliteit, ze werken waterafstotend en hebben goede kruip- en glij-eigenschappen. De Rohloff olie is intensief getest en wordt vooral voor kettingen gebruikt. De chemische samenstelling beschermt onderdelen door slijtage door roest. De dosering is eenvoudig en nauwkeurig.