Selle Italia

fietszadels voor intensieve belastingen

Alle Selle Italia fietszadels

Het succesverhaal van Selle Italia begint in het kleine plaatsje Corsico in het jaar 1897. Waar de eerste zadels die de productie verlieten nog voor transportfietsen gemaakt werden, ging men er in de volgende decennia op over zich op de wielersport te concentreren. Ook in het ontwerp en de productie van de zadels is veel veranderd. De eerste modellen werden nog gemaakt van staal en leer, maar inmiddels staan comfort en ergonomie duidelijk op de voorgrond. 

Offroad of triatlon – ergonomische zadels met een perfecte afwerking
Het Selle Italia assortiment is zeer omvangrijk. Het grote aanbod op het gebied van road, offroad en triatlon maakt het nagenoeg elke wielrenner mogelijk het voor hem ideale zadel te vinden. Vooral bij triatlon en de profs heeft Selle Italia zich tot een zeer populaire zadelproducent ontwikkeld. Want overal waar topprestaties verricht worden, telt elk detail. De solide afwerking van de zadels van Selle Italia en de volwassen technische ontwikkeling van elke afzonderlijk model heeft ertoe geleid, dat ook onder de profs steeds meer enthousiaste aanhangers worden gevonden. Maar ook op het gebied van offroad doet de firma steeds meer van zich spreken. De Italiaanse producent vindt het erg belangrijk dat de renner in het middelpunt staat. Naast zadels voor road, offroad en triatlon heeft Selle Italia ook accessoires zoals zadeltassen of stuurlinten in het assortiment.

Selle Italia – comfortabele zadels voor dames en heren   
Om langdurige de ideale oplossing voor veeleisende wielrenners te kunnen ontwikkelen en verkopen, werkt Selle Italia samen met een team van experts uit verschillende disciplines. De grote uitdaging is het zadels te produceren die perfect tegemoetkomen aan de eisen van renners wat betreft zitcomfort en ergonomie.