SIDI

Zo snel als op de fiets de wielen draaien, zo snel is achteruitblikkend een halve eeuw vergaan. De geschiedenis van de firma SIDI gaat terug naar 1960 toen Dino Signori, die van zijn hobby - fietsschoenen maken - zijn beroep maakte, het bedrijf oprichtte. In zijn eigen werkplaats nam de productie van fiets- en sportschoenen een steeds grotere plaats in zodat SIDI zich in de volgende decennia tot een belangrijke speler op de fietsschoenmarkt ontwikkelde. Tegenwoordig biedt SIDI een omvangrijk aanbod van MTB- en fietsschoenen voor zowel amateursporters als voor vele wielerprofs.

Fietschoenen met hoogwaardig comfort  
SIDI MTB-/trekkingschoenen en raceschoenen zijn van bovenmateriaal via de sluiting tot de zool ergonomisch doordacht – en daarom zeer geliefd bij gepassioneerde wielrenners. Niet alleen het design van de verschillende fietschoenen overtuigt, maar ook de functionaliteit. Lichte bovenmaterialen stimuleren een hoog draagcomfort en bieden zeer efficiënte ventilatie. Ook het in 2007 door SIDI ontwikkelde instelbare Heel Rentention System is richtinggevend – een instelling van de schoen aan de hiel. Hiermee kun je schoenen zo instellen dat ze zeer goed aan de voet zitten en verhinderen dat je er bijv. tijdens een sprint uitglipt. Een andere zeer praktische SIDI ontwikkeling is de Vent Carbon zool, een carbon zool die voor ventilatie van de voet zorgt. Ook de Micro Look sluiting is erg populair, hiermee is de perfecte aanpassing van de schoen aan de voet mogelijk.
  
SIDI fietsschoenen en accessoires – betrouwbaar, comfortabel en functioneel  
Tegenwoordig hoort de firma SIDI met zijn schoenen en unieke balans tussen traditie, ontwikkeling, stijl en comfort tot de buitengewoonste producten in de branche. Het bedrijf beschikt over vele handige accessoires en vervangende onderdelen, vooral als je jouw SIDI schoenen optisch op jouw outfit wilt afstemmen. Met het grote assortiment aan SIDI onderdelen is dit geen probleem. Combineer jouw schoenen met passende gespen en draaisluitingen, conform jouw smaak. Bovendien heeft SIDI ook de passende sokken, overschoenen, handschoenen etc. Ook in de toekomst stopt SIDI energie in het internationale netwerk en garandeert kwaliteit die op miljoenen sporters indruk maakt. Wereldwijd profiteren sporters van de betrouwbaarheid en comfort van SIDI.