smith optics

Voor een heldere blik

Kleding

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

7 zoekresultaten

1965 in Sun Valley, Idaho, VS: SMITH zorgt voor een revolutie in de skiwereld met de wereldwijd eerste skibril die over een verzegelde lens en ademend ventilatieschuim beschikt.

In de loop der jaren volgt de ene innovatie de andere op. Allereerst ontwikkelt SMITH het eerste wisselglassysteem voor zonnebrillen en skibrillen. Vervolgens worden meteen twee nieuwe ventilatiesystemen voor een naadloze integratie van beschermende bril en helm uitgebracht, om de technologie voor tegengaan van het beslaan van brilglazen tegen te gaan naar een nieuw niveau te tillen. Daar komt een milieuvriendelijke brillencollectie bij, het volledige nieuwe Aerocore-ventilatiesysteem voor ski- en fietshelmen en de voortgeschreden gepolariseerde ChromaPop-lenstechnologie.

Vandaag, meer dan 50 jaar later: SMITH heeft de expertise op het gebied van sportbrillen nog verder uitgebouwd. Tegenwoordig worden er hoogwaardige brillen en helmen voor sportief gebruik, buiten in de natuur, geproduceerd en wereldwijd verkocht. Het doel van het bedrijf is het maken van brillen en helmen die je gebruikt in de sneeuw, op de fiets, tijdens het vissen of surfen, innovaties, de nieuwste technologieën en een fraaie stijl te bieden waarbij elk detail het verschil maakt.

Zonnebrillen en fietshelmen – moderne technologie vind je bij SMITH
De modellen van SMITH zijn er voor uiteenlopende disciplines: skiën, snowboarden, surfen, motorcross, klimmen – en natuurlijk voor het fietsen. Alle producten van SMITH zijn onder de zwaarste omstandigheden getest en uitgeprobeerd.
De producten zijn stabiel en van een hoog niveau.

Pionier op het gebied van sportbrillen en goggles …
In het begin maakte SMITHs oprichter, tandarts dr. Bob Smith, de eerste goggles met de hand en gebruikte daarvoor tandtechnische instrumenten, schuimstof en lijm. Voordat hij een deal voor industriële productie af kon sluiten, werden deze eerste prototypes met vrienden en bekenden aan de keukentafel gebouwd. Tijdens vele uitstapjes naar de bergen waar de producten getest werden, werden de nieuwe ontwerpen telkens tegen tickets voor de skilift geruild.

… en de modernste technologie vandaag de dag
Bij de verschillende uitvindingen van Smith Optics horen o.a. de 5X-Antifog lens, de I/O-Serie met snelwisselsysteem, het gepatenteerde Turbo Fan-ventilatiesystem en het eveneens gepatenteerde individueel reguleerbare lensventilatiesysteem Regulator. Andere patenten zijn het Roll-off-System voor downhill- en MotoX-brillen en ODS (Ocular Docking System), dat een integratie van optische adapters in zonnebrillen en skibrillen mogelijk maakt.
Bij de nieuwste ontwikkeling hoort het ChromaPop-glas dat een uitstekende polarisering, helderheid en contrast biedt.

Innovaties en passie voor de producten
Wat SMITH echt onderscheidt, is het team. De sportbrillen, goggles en fietshelmen worden met oog voor het geheel ontworpen en telkens weer getest. Zo lang, tot ze voldoen aan de hoge eisen. Uiteindelijk moet je genieten van de natuur, de sport en de beweging zonder over de bril na te hoeven denken.