•  50,000 artikelen direct op voorraad
  •  Gratis retourneren
  •  Individueel advies bij aankoop van een fiets
  •  1 maand recht op retournering
  •  Fietsmontage in Duitsland

TERRY

Terry zadels worden specifiek voor mannen en voor vrouwen in het Terry-Ergonomie laboratorium ontwikkeld. Ze kunnen problemen tijdens het zitten reduceren, ontlasten de druk en verdelen deze optimaal over het bekken. Met de modernste technologieën worden ze in samenwerking met uroloog Uwe Niekerken, fysiotherapeut Hedda zu Putlitz en sportergonoom dr. Kim Alexander Tofaute ontworpen.

De zadels zijn er voor mannen en vrouwen, in twee breedtes en vijf verschillende categorieën. Het traploze 3-zones-comfort-principe met ergonomische opening reduceert het ontstaan van klachten tijdens het fietsen.

Het grote verschil tussen mannen vrouwen ligt in de genitale zone en bij het zitvlak. Bij het fietsen rust een groot deel van het lichaamsgewicht op dit kleine oppervlak dat gevoelig is voor druk. Terry houdt zich sinds 1994 op wetenschappelijk niveau met dit thema bezig, is pionier op het gebied van ergonomische fietszadels en beschikt over veel kennis en ervaring.

Een optimale drukverdeling wordt door een gelijkmatig zitoppervlak en een opening bewerkstelligd. Het gebruik van hoogwaardig schuimstof en een gelkussen zorgt bovendien voor ontlasting, reduceert de wrijving en gaat klachten tegen. De breedte van het zadel moet bij je bekken passen, de afstand tussen de zitbotjes bepaalt de juiste zadelmaat.