Time

Hoogwaardig fietsen: pedalen voor wielerprofs

Fietsonderdelen

De wielerfirma TIME is al lange tijd een bekende naam in de wielerwereld. Producten zoals fietspedalen en schoenplaatjes zijn het resultaat van intensieve onderzoeks- en ontwikkelingswerkzaamheden die in samenwerking met wielerprofs, sportwetenschappers en techniekexperts tot stand zijn gekomen. TIME bestaat sinds 1987 en is opgericht door Ronald Cattin. Vanaf het begin zijn de wielerartikelen aan de voeten van wielerprofs te vinden. Kenmerkend voor de filosofie van het bedrijf is de constante doorontwikkeling van bekende artikelen om op het gebied van kwaliteit, technologie, verwerking, functionaliteit, duurzaamheid, comfort en design nieuwe standaards te zetten. TIME pedalen en de passende schoenplaatjes zijn ontwikkeld om de prestaties van de profs op de weg te verbeteren.

Fietsen op hoog niveau: pedalen voor wielerprofs
TIME pedalen zijn hoogwaardige producten die bij internationale wedstrijden worden gebruikt. De fietspedalen zijn technische op de actuele stand. Ze zijn zo ontwikkeld dat voet en hak goed gepositioneerd zijn zonder dat er te veel bewegingsvrijheid is. De uitklikhoek is zo gekozen dat je snel, eenvoudig en veilig de grond onder je voeten hebt. De klikpedalen zijn met staal en carbon gemaakt, licht en robuust. Het contactoppervlak bestaat uit een houdbaar materiaal zodat de pedalen ook bij intensief gebruik goede prestaties leveren.

Zelf ontwikkeld: schoenplaatjes voor fietspedalen
Passend bij de fietspedalen zijn er van TIME ook schoenplaatjes. Deze lichte, hoogwaardige modellen worden gekenmerkt door een zo plat mogelijke vorm. Het resultaat is dat de afstand tussen as en zool gering is en in alle gevallen voor grip zorgen. De bewegingsvrijheid is goed, de speelruimte zo laag als mogelijk. De cleats zijn eenvoudig te bevestigen, de afmetingen en het gewicht zijn gericht op maximale performance. Passende boutjes worden meegeleverd. Bij extreem gebruik heb je ook goede grip.