tubolito

Superlichte binnenbanden voor de fiets die je verwachtingen op het gebied van robuustheid en gewicht overtreffen

Fietsonderdelen

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

12 zoekresultaten

Een generatie binnenbanden van hoogwaardig elastomeer
De Oostenrijkste ingenieurs Christian Lembach und Akos Kertesz kwamen bij de ontwikkeling van mebraamfolies voor smartphoneluidspreker op het idee de markt voor binnenbanden te revolutioneren. Als gepassioneerde moutainbikers ervoeren ze direct de nadelen van de zware butyl binnenbanden, die tot 40% van het gewicht van de band uitmaakten en ook als reserve-onderdeel lastig mee te nemen waren. Door een nieuw productieproces kon licht thermoplast-elastomeer voor stabiele binnenbanden worden gebruikt. Succesvolle tests bevestigen de moedige theorie om licht en robuuste binnenbanden als alternatief voor de standaard banden te gebruiken.

Een echt alternatief voor tubelesssystemen
Het nog jonge bedrijf Tubolito uit Oostenrijk heeft zich uitsluitend op de productie van ultralichte binnenbanden gespecialiseerd. De gewichtsbesparing kan tot 80% bedragen. De focus ligt vooral op de ontwikkeling van lichte en robuuste binnenbanden voor mountainbikes. De productietechnologie reduceert niet alleen het risico op barsten van het rekbare thermoplast, maar ook bij een zeer lage luchtdruk is er veel bescherming tegen lekrijden. In tegenstelling tot het aanpassen naar een tubelesssysteem is het eenvoudig verwisselen van een binnenband snel gedaan.

Verbeter je performance op de weg
Tubolito verzorgt niet alleen de MTB-markt evenals fat- en e-bikes met brede banden met de Tubo binnenbanden. Ook racebanden zonder veel rolweerstand presteren beter omdat ook de wrijvingswaarden tussen binnenband en band af kunnen nemen. En als bagage merk je de oranje binnenband nauwelijks. Betrouwbaar, licht en klein. Zelfs het ventiel kan losgeschroefd worden. Meer modellen en maten volgen.