uvex
jouw Duitse expert voor fietshelmen en sportbrillen

Comfortabele fietshelmen en hoogmoderne sportbrillen uit Duitsland. Bij het familiebedrijf uvex uit Fürth draait alles om jouw veiligheid op het werk, tijdens het sporten en in je vrije tijd. En dat sinds 1926

Een pionier wat betreft de veiligheid op de fiets
Om een hoge kwaliteit van de producten te bereiken, worden de helmen en brillen voornamelijk in Duitsland en Europa geproduceerd. Uvex biedt sinds tientallen jaren een breed spectrum aan fietsproducten. Op de racefiets, de MTB of als gemoedelijke tochtrijder: de fietshelmen van uvex worden overal gedragen waar bescherming conform de nieuwste standaard in de industrie en moderne technologieën is gevraagd.

Helmen en brillen voor alle fietsrichtingen
Helmen van uvex zijn er voor volwassenen en kinderen. De gebruiksdoeleinden zijn daarbij net zo uitgebreid als het design van de helmen. Op straat, jouw lievelingstrail of bij het modebewuste city-cruising – bij uvex vind je voor al jouw ritten een oplossing.

Veiligheid en een modern design
De helm- en brillenwereld bij uvex verschijnt in vele verschillende kleuren. Gewoon een keuze maken en je beschermt je hoofd volledig overeenkomstig jouw smaak. Het mooie is dat de helmen er ook in alle kleuren voor vrouwen zijn.

Een duidelijk doel: voldoen aan veiligheidsnormen en ze overtreffen
Uvex heeft zichzelf de eis gesteld de fietsproducten niet alleen aan de geldige normen te laten voldoen, maar ze ook te overtreffen. Veiligheid, functionaliteit en robuustheid worden uitvoerig getest. Naast interne onderzoeken worden de fietsproducten ook getest door testinstituten (TÜV). Stootdemping, stevigheid van de riempjes en de pasvorm van de helm op het hoofd – pas wanneer alles in harmonie is, is men bij uvex tevreden. Bij de sportbrillen worden naast de optische kwaliteit bovendien de uv-bescherming, de bestemming van de lichttransmissiegraad, de signaallichtherkenning en de mechanische stevigheid van de lenzen gecontroleerd. De merknaam uvex is niet geheel toevallig een acroniem voor “ultraviolet excluded”, wat staat voor een hoge UV-bescherming bij activiteiten in de zon.