VAUDE

VAUDE
Wielerkleding, tassen en schoenen

In 1974 richtte Albert von Dewitz de firma VAUDE op, de naam is afgeleid van de inititalen van de oprichter. Inmiddels kan VAUDE Sport GmbH & Co KG met ca. 500 medewerkers met zetel in Tettnang-Obereisenbach als producent van berg- en wielersportuitrusting op een succesvolle geschiedenis terugblikken. Talrijke onderschijdingen en testoverwinningen bij gerenommeerde vakbladen onderstrepen de kwaliteit van het design, de functionaliteit en de milieuvriendelijkheid.

VAUDE – Voorloper op de ‚groene weg‘
Milieuvriendelijkheid, duurzaamheid en een grondstofsparende productie zijn voor VAUDE erg belangrijk. Het moderne familiebedrijf neemt verantwoordelijkheid door schone, milieuvriendelijke producten te ontwikkelen. Het doel is alleen duurzame materialen te gebruiken, van schadelijk PFC af te zien en respectvol met mens en natuur om te gaan om zo Europa’s milieuvriendelijkste outdoorleverancier te worden. Een groot deel van de kleding voor Mountain Sports en Bike Sports evenals Packs’n Bags voldoen inmiddels aan de Green Shape standaard voor ecologische, duurzame materialen en milieuvriendelijke productieprocessen. Als lid van de Fair Wear Foundation betaalt VAUDE faire lonen en biedt medewerkers door alle productieprocessen goede arbeidsvoorwaarden.

VAUDE – kleding, tassen en accessoires voor de wielersport
VAUDE biedt ook een groot assortiment functionele wielerkleding. Naast kleding voor regenachtig weer zijn er fietstassen, fietsrugzakken, fietsschoenen en kleding voor fietsreizen – op de racefiets, MTB en trekkingbike. Bekijk het veelzijdige assortiment en overtuig jezelf van de milieubewuste kwaliteit.