• Sorteren:
  • meer filters minder filters

13 zoekresultaten

Armstukken voor de wielersport

Naast been- en kniestukken horen ook armstukken bij de basisuitrusting van elke wielersporter. In de winter houden de thermo-armwarmers je aangenaam warm en in de zomer zorgen speciale armstukken voor bescherming tegen gevaarlijke uv-straling. Het voordeel? Met armstukken ben je altijd flexibel want je kunt ze eenvoudig en snel in de zak van je jersey of jas stoppen.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan armstukken voor dames en heren als bescherming tegen uv-straling of voor de winter, in alle standaard maten en prijsklasses en van bekende merken zoals ROSE, Castelli, assos, GORE WEAR enz.


Waarom armstukken op de fiets?

Armwarmers zijn een populair accessoire tijdens het fietsen. Ongeacht of je nu armstukken voor de winter zoekt of voor de zomer met uv-bescherming: met armstukken kun je niks verkeerd doen. Ze zijn klein opbergbaar en eenvoudig in een jersey- of jaszak op te bergen en als je ze nodig hebt, heb je ze snel aangetrokken. Grippers aan de boven- en onderkant zorgen voor grip en gaan verschuiven tegen.


Armstukken voor de winter

Vooral op koude dagen in de herfst of winter worden thermo-armstukken gebruikt om jou en je spieren warm te houden en tegen de koude rijwind te beschermen. Het speciaal voor het koude seizoen ontwikkelde materiaal maakt het verschil:

  • Thermomateriaal: Om je optimaal tegen de kou te kunnen beschermen, zijn de warmers van dik materiaal gemaakt dat je warm houdt en het binnendringen van de koude lucht verhindert. Het materiaal heeft ademend vermogen en transporteert overtollig vocht snel naar buiten. Zo blijven je armen op koude dagen warm en droog.
  • Opgeruwde binnenkant: Voor nog meer warmte is bij het meeste thermo-materiaal de binnenkant opgeruwd. Zo ontstaat een beschermende luchtlaag die de warmte langer vasthoudt. Bovendien is het materiaal zachter op de huid.
  • Winddichte armwarmers: Als praktische aanvulling voor nog betere bescherming tegen de kou en rijwind zijn er armwarmers met een winddichte membraan. Dit is een dunne kunststof laag die in het materiaal is verwerkt en zo het binnendringen van de wind verhinderd. Door de fijne, microscopisch kleine perforaties in de membraan kan waterdamp, dat door zweten ontstaat echter ongehinderd naar buiten verdampen. Bij armwarmers met een winddichte membraan zoals GORE WINDSTOPPER weten te overtuigen met een prettig warm en droog draaggevoel.

Armstukken als uv-bescherming voor de zomer

Ook voor de zomer kunnen armstukken een praktische aanvulling op jouw outfit zijn. Je kiest dan niet voor de warme thermo-armwarmers, maar voor lichte armstukken die door het functionele materiaal meer ademend vermogen hebben en bescherming bieden tegen de zon.

Speciaal voor het gebruik bij hoge temperaturen hebben enkele fabrikanten armstukken ontwikkeld, die effectieve uv-bescherming bieden. Samen met een passende jersey beschermen ze je tegen gevaarlijke uv-stralen.

De andere reden om ook in de zomer armstukken te dragen is het ademende vermogen van het materiaal. Het functionele materiaal voert overvloedige warmte en vocht af en zorgt zo ook bij hoge temperaturen voor een aangenaam koel draagcomfort.


Welke maat moet ik kiezen?

De armstukken in ons assortiment zijn unisex en passen zowel dames en heren. Het is wel belangrijk dat je de juiste maat aanschaft. Als de armstukken te groot zijn, hebben ze geen grip en kunnen ze afzakken. Als ze te klein zijn, zitten ze krap of hebben nauwelijks bewegingsvrijheid. Veel merken bieden maattabellen aan om je te helpen bij de keuze voor de juiste maat. De armstukken moeten strak zitten zodat ze niet verschuiven, maar ze mogen niet te krap zijn.


Met deze praktische tips moet je zonder problemen de passende armstukken in ons assortiment kunnen vinden. Onze competente medewerkers helpen je graag verder als je hulp nodig hebt om de juiste armstukken of juiste maat te vinden.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan armstukken voor dames en heren als bescherming tegen uv-straling of voor de winter, in alle standaard maten en prijsklasses en van bekende merken zoals ROSE, Castelli, assos, GORE WEAR enz.